Presentació de la segona edició del programa Temps d’Avellana

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Àngel Xifré, acompanyats per Isidre Guinjoan, per part de la Cambra de Comerç, Pere Guinovart, president de la DOP Avellana de Reus, i Jordi Vinyals, alcalde de La Selva del Camp, han presentat aquest dijous a la seu de l’Estació Enològica la segona edició del “Temps d’Avellana”, un programa d’activit ats que busca la promoció i el consum d’aquest fruit sec tan característic d’aquest territori. 

La consolidació d’aquestes jornades de promoció formen part del Pla estratègic per a la valorització de l’avellana, presentat des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat amb l’objectiu d’incrementar la presència d’aquest producte al territori i trobar nous canals de valorització. 

El programa d’actes inclou un espai del Temps d’Avellana a la Fira ExproReus amb exposició de productes d’avellana i tastos per al públic, a càrrec d’Ester Gomis. Els horaris dels tastos són dissabte 12 d’octubre, a les 12:00 h, i diumenge 13 d’octubre, a les 12:00 h, a les 17:00 h i a les 19:00 h. 

També a l’espai Showcooking d’ExproReus, el divendres 11 d’octubre, a les 18:00 h, s’ha organitzat “Plats d’avellana com a protagonista”, a càrrec de Mariona Quadrada. 

A l’espai Llotja de la Cambra de Comerç, a la plaça Prim, el dilluns 14 d’octubre, a les 10:30 h, es farà la Jornada del PATT del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació adreçada a professionals de la restauració i del producte alimentari, titulada “La cuina de l’avellana”. 

Als Mercats de Reus hi ha dues activitats. Per un costat, al Mercat del Carrilet, el divendres 18 d’octubre a les 17:00 h, es farà un taller infantil “Fes el teu pot d’avellanes”, el mateix taller que es repetirà el dissabte 19 d’octubre, a les 11:00 h, al Mercat Central.

Finalment, s’ha convocat el concurs “Dibuixa avellanes” per a alumnes de les escoles de primària del Camp de Tarragona. Del dilluns 21 d’octubre al dimecres 23 d’octubre, de 16:00 h a 19:00 h, s’exposaran els treballs seleccionats a la sala de l’Espai Llotja, a la plaça de Prim. I el dijous 24 d’octubre, a les 17:30 h, als jardins de l’Estació Enològica es farà el llurament dels premis del concurs. 

El programa d’actes del Temps d’Avellana inclou també activitats a la Selva del Camp, durant la Fira de Sant Galderic, els dies 17 d’octubre i 19 d’octubre, i a Girona, en el marc de la Fira de l’avellana de Brunyola. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.