Presentació de l’Agenda Llatinoamericana Mundial 2020

2020 Reus

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2020, «Tsunami 4.0 a la vista! La revolució digital que ve», es presenta aquest dilluns 11 de novembre a les 19:30h a la sala d’actes del Casal de les Dones. L’acte anitrà a càrrec de José María Vigil, coordinador de l’agenda. L’acte està organitzat per l’Associació Cultura i Solidaritat, el Comitè de Solida ritat Óscar Romero i té el suport de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

L’Agenda Llatinoamericana (www.llatinoamericana.org), és una eina pedagògica per a l’educació i la comunicació. Una publicació que recull articles que sintetitzen la realitat actual del món i proposen alternatives per superar les injustícies i les desigualtats. Va ser una iniciativa de José María Vigil i Pere Casaldàliga per a fer una eina de reflexió al voltant de temes polítics i socials des d’una vessant constructiva i crítica. Amb aquest objectiu, cada any inclou un centenar de pàgines amb firmes com Saramago, Frei Betto, Leonardo Boff, Eduardo Galeano i Pere Casaldàliga. En el seu gènere, és el llibre llatinoamericà més difós cada any dins i for a del continent.

El coordinador de l’Agenda i presentador de l’acte, José María Vigil (Saragossa, 22 d’agost de 1946) és un teòleg llatinoamericà que s’ha significat en els camps de la teologia i l’espiritualitat de l’alliberament, la teologia del pluralisme religiós i els nous paradigmes. És claretià des de 1964 i sacerdot catòlic des de 1971. Està naturalitzat nicaragüenc i viu actualment a Panamà. És conegut pels seus nombrosos escrits, la seva activitat editorial i cibernètica, els seus serveis des de l’Associació de Teòlegs i Teòlogues del Tercer Món, la seva coordinació de l’Agenda Llatinoamericana Mundial conjuntament amb en Pere casaldàliga, i per la seva teologia del pluralisme religiós.

Durant l’acte de presentació de l’Agenda està previst fer un record a Xavier Joanpere, de l’Associació Cultura i Solidaritat, mort aquest 2019.

Si algun mitjà està interessat en entrevistar el coordinador de l’Agenda, José María Vigil, cal que es posi en contacte amb la Direcció de Comunicació Corporativa de l’Ajuntament de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.