Presentació del calendari d’activitats del Servei d’assessorament a les empreses i als emprenedors

Reus

La regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus presenta el calendari d’activitats previstes per al primer semestre d’aquest any 2020 dedicades a l’acompanyament als emprenedors i a les empreses, amb l’objectiu d’impulsar actuacions que activin la ca pacitat de creació d’empreses, fomentin l’esperit emprenedor i, en definitiva, generin nous llocs de treball.

Aquestes sessions es realitzen a través del Servei d’Assessorament a l’empresa i a l’emprenedor, que dona un suport íntegre a totes les persones que vulguin crear un negoci o realitza sessions complementàries a l’assessorament individual, en grups reduïts i amb experts en cadascuna de les matèries, alhora que ofereix sessions d’actualització per a l’empresa en diferents àmbits i agents del territori.

Així doncs, amb la missió d’acompanyar i facilitar els recursos i les eines per crear una nova empresa de qualitat i amb la perspectiva de futur, des de la Regidoria d’Empresa i Ocupació s’ha fet un calendari d’activitats pensades per acompanyar des de la proximitat i inspirar des de la professionalitat.

Calendari dels programes d’acompanyament
S’han previst dos programes diferents, un dels quals que és el Programa d’Acompanyament al Comerç i a la Restauració s’estrena aquest semestre.

El Programa d’acompanyament a l’Emprenedor ofereix un acompanyament complementari a les sessions d’assessorament individual, on els emprenedors aprofundeixen en aquells aspectes que han de tenir en compte a l’hora de crear un empresa i desenvolupar el seu pla de negoci i, d’aquesta forma tenir les eines i coneixements que es consideren claus.

El primer itinerari de 2020, que es realitzarà a Cal Massó, tindrà un format de 8 sessions de 2 hores i estaran impartides per professionals experts en cadascuna de les matèries, es tractaran, aspectes com la connexió amb la idea de negoci, l’autolideratge, la fiscalitat, aspectes legals, màrqueting, comunicació, pla financer i l’estudi de mercat i aniran de la mà d’entitats, institucions i professionals de reconegut prestigi.

Les sessions i dates que s’impartiran seran les següents:

 

 • 13/02/2020 “Com connectar amb el teu negoci”, a càrrec de Magda Barceló
 • 20/02/2020 “El core business: la teva eficàcia personal. Autolideratge efectiu i afectiu”, a càrrec de Xavier Plana.
 • 27/02/2020 “De la idea al negoci: estratègia empresarial”, a càrrec de David Martínez de la empresa INEO.
 • 5/03/2020 “Obligacions fiscals, formes jurídiques i llicències”, a càrrec de JURISA
 • 12/03/2020 “L’empresa en números: elements claus del pla financer”, a càrrec Xavi Càmara de la Càtedra d’emprenedoria de la URV.
 • 19/03/2020 “L’estudi de mercat”, a càrrec de Hildebrand Salvat del Gabinet Ceres.
 • 26/03/2020 “Estratègies per vendre: el pla de màrqueting”, a càrrec d’ESIC.
 • 2/04/2020 “La comunicació per captar i fidelitzar al teu client”, a càrrec de la UOC Universitat Oberta de Catalunya.

Programa d’acompanyament al Comerç i a la Restauració

Tal com s’ha dit, com a novetat, enguany s’iniciarà un Programa d’acompanyament al Comerç i a la Restauració, amb l’objectiu de donar resposta a les nombroses persones que atenem en els assessoraments individuals que han iniciat la seva activitat empresarial en aquest sector.

Aquest programa pretén augmentar la competitivitat, digitalització, creativitat i sostenibilitat del comerç i la restauració, potenciant l’ús i incrementant el nivell de digitalització aprofitant les oportunitats que internet i les xarxes socials ofereixen als petits comerços i als restaurants.

Aquest itinerari que es realitzarà també a Cal Massó, i tindrà un format de 4 sessions de 2 hores i estaran impartides per professionals expertes en cadascuna de les matèries, i l’objectiu serà, donar eines i recursos per facilitar i optimitzar la gestió del treball quotidià, atraure al client a través de la imatge de l’aparador, donar a conèixer petites accions per a ser més sostenibles repercutint sobre el compte de resultats i donar a conèixer quines son les eines digitals més útils pels comerços i restaurants i com utilitzar-les. Totes les sessions, aniran de la mà d’entitats i professionals experts en la matèria.

Les sessions i dates d’aquest nou programa serà el següent:

 • 4/05/2020 “El consumidor i les tendències de compra al sector del comerç i la restauració”, a càrrec de Komercium.
 • 11/05/2020 “Establiments per sorprendre i enamorar”, a càrrec de Komercium.
 • 18/05/2020 “Com digitalitzo el meu comerç, quines eines són les més utilitzades”, a càrrec de Vintage comunicació
 • 25/05/2020 “Com reduir residus i estalviar enèrgicament: un benefici pel teu comerç i pel nostre planeta”, a càrrec de Salix sostenible.

Sessions d’actualització per a l’empresa

Com a resposta a l’objectiu de donar suport a la consolidació de l’empresa us presentem les sessions d’actualització empresarial, organitzades conjuntament amb diferents agents del territori com són: ACCIÓ, Coopcamp, la Diputació de Tarragona, la Càtedra d’emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Tarragona o Garrigues advocats, entre d’altres.

 • 30 de gener – 4art. Fòrum d’inversió CAT SUD

 Aquest Fòrum que es celebrarà el dia 30 de gener, es un espai de trobada entre persones emprenedores que cerquen finançament per al seu projecte empresarial, així com possibles inversors. Un total de 8 projectes innovadors de diferents sectors seran els protagonistes d’aquesta cita, després que el jurat qualificador les hagi seleccionat d’entre les 15 propostes presentades. Durant els dies previs al fòrum, els finalistes han rebut assessorament específic i s’estan formant per presentar el seu projecte davant els potencials inversors i per perfeccionar les seves habilitats comunicatives.

Aquesta activitat està impulsada per l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, ACCIÓ i la Universitat Rovira i Virgili.

 • 25 de febrer – Seminari d’actualització fiscal per a l’empresa 2019

Jornada sobre fiscalitat organitzada conjuntament amb Garrigues advocats, un any més serà dirigida per experts del reconegut despatx de Garrigues en cadascuna de les matèries a tractar.

Amb aquest  seminari es tracta d’emprendre, amb un enfocament pràctic, la incidència per a les empreses dels principals canvis normatius succeïts durant l’últim any en matèria fiscal. Així mateix, es realitzarà una actualització de criteris interpretatius nous i del possible impacte significatiu, derivats de la doctrina administrativa i de la jurisprudència en l’àrea tributària.

 • 11 de setembre – Esmorzar de finançament per a l’empresa

De la mà d’ACCIÓ aquesta sessió apropa a l’empresa i als emprenedors al món del finançament no bancari posant al seu abast eines per aconseguir els recursos financers que faran créixer el seu negoci.

Són sessions participatives que tenen l’objectiu d’oferir elements de reflexió en relació a les estratègies d’inversió i a la cerca de finançament.

Presentació de la nova imatge
La regidoria d’Empresa i Ocupació presenta una nova imatge que acompanyarà la difusió dels serveis, programes i activitats, amb la intenció de transmetre un missatge de la perspectiva i el dinamisme que es vol aportar a la ciutat, així com la voluntat d’ajudar a crear, consolidar i créixer a les empreses i al capital humà que el conforma.

La voluntat és que amb la nova imatge s’identifiqui clarament la regidoria, els projectes i els objectius i línies estratègiques de treball que realitza.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.