Presentació literària a El Círcol

El Círcol de Reus ha presentat un dels llibres més venuts de la setmana: “Els casos més impactants del forense Narcís Bardalet” (Ara Llibres, 2023). Es tracta d’un conjunt d’històries, “reals i humanes”, segons el protagonista, que tenen com a teló de fons els nostre pobles i ciutats. Estem parlant d’assassinats, segrestos, desaparicions… que no passen a Los Ángeles o Las Vegas, sinó que són crims veïnals.

Aquestes històries, increïbles i addictives, han estat reconstruïdes, amb rigor periodístic i destresa literària, per la periodista i directora de la revista Sàpiens, Clàudia Pujol, que ha afirmat que allò que més li interessa del món del ‘true crime’ és “el vessant detectivesc, psicològic i de crònica social”.

A llarg de la presentació, tant l’autora com el protagonista, han parlat dels diversos casos que han seleccionat. Des d’una model brutalment assassinada a l’Estartit, un empresari segrestat a Castelló d’Empúries, una dona esquarterada a Cambrils o un nen desaparegut a la platja de Sant Pere Pescador, fins a l’embalsamament de Salvador Dalí o l’autòpsia del negre de Banyoles.

Bardalet, després d’haver vist més de 10.000 morts, 3.000 suïcidis i d’haver participat en més de 500 homicidis, ha confessat que “el mort que més m’ha colpit en la meva trajectòria professional ha estat el del general Joan Prim”. En celebrar-se l’Any Prim, el van desenterrar per dur-lo a Reus, la seva ciutat natal, i van aprofitar per fer-li l’autòpsia i resoldre un dels nombrosos interrogants que encara planen sobre el seu final: si havia mort a conseqüència del tret o l’havien estrangulat. “El general Prim l’havien embalsamat amb un ull de vidre i em mirava fixament. No estic acostumat a què els morts em mirin. Sóc jo qui els observa”, ha explicat Bardalet.

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.