Presentació del llibre “Pit i amunt” Al Casal de les Dones de Reus

(presentació llibre Pit i Amunt) AL CASAL DE LES DONES DE REUS dimarts 15

El proper Dimarts 15 de maig a les 20h es celebrarà la presentació del llibre “Pit i amunt” de Marta Pena Riba al Casal de les Dones de Reus (Pl. de la Patacada, 9)

Intervindran: Manuel Rivera (editor), Isaberl Ruiz Cabrero (oncòloga), Núria Morell (delegada de l’AECC-Catalunya contra el Càncer) i Marta Riba (autora del llibre)

OBRA

 Pit i amunt (Silva Editorial, Tarragona, 2018) és una història i, alhora, una suma d’històries de vida, en aquest cas de persones que han patit càncer de mama i les acompanyants, tot amb una intencionalitat i una percepció molt positiva, i sobretot un decidit esperit de superació, malgrat el dramatisme, el patiment i la compassió del fet. En aquesta obra importa el jo, el nosaltres, els altres, i les circumstàncies.

Amb una veu molt narrativa, molt de dona, directa, sincera, intensa i fresca —no exempta d’humor i ironia—, la seva autora i protagonista principal dels successos, ens aporta un material valuós i autèntic que va més enllà del que són anècdotes vitals. L’experiència pròpia i aliena, i les paraules, poden ajudar i ajudar-nos.

El càncer és aquí, també, “una metàfora”, com va assenyalar Susan Sontag.  Una malaltia pot ser tan natural com la salut.

Els beneficis de l’edició del llibre es destinaran a l’AECC – Catalunya Contra el Càncer.

AUTORA

Marta Pena Riba (Barcelona, 1968). Mestra de vocació. Inicia els estudis de Magisteri a Barcelona especialitzant-se en Educació Especial i en Audició i Llenguatge.

Inicia la docència  a l’escola pública l’any 1992, exercint com a docent al llarg de vint-i-sis anys, la majoria a l’escola Eladi Homs de Valls —en els seus orígens centre pilot d’integració, i del qual va ser cap d’estudis durant una dècada.

En l’actualitat, treballa com a mestra d’Educació Especial a l’escola Mowgli de Reus, tasca que compagina amb acompanyaments de Coach & PNL.

Han estat moltes les formacions que ha cursat orientades al treball i adaptació de tècniques, materials i eines per a l’acompanyament en l’ensenyament-aprenentatge d’alumnes amb diferents dèficits visuals, auditius, motrius i/o cognitius.

Actualment col·labora amb l’Associació Espanyola Catalunya Contra el Càncer de Tarragona.

Marta Pena Riba (Barcelona, 1968)
Marta Pena Riba (Barcelona, 1968)

FRAGMENT TEXT

Què m’ha portat a escriure aquest llibre? Doncs per una part les meves ganes de compartir amb altres persones una mirada positiva, optimista i amorosa davant del repte de viure dia a dia la superació d’una malaltia, en el meu cas ha estat l’aprenentatge en ser i estar més present en l’aquí i l’ara.

Per altra, desitjava fer arribar les precioses experiències i vivències de persones com tu i com jo, i que potser trobem cada dia en sortir de casa per anar a la feina caminant pel carrer, asseguts al metro, pujant a l’autobús, comprant a la botiga del barri…

En qüestió de segons la vida t’atura, és aleshores quan comences a qüestionar-te si veritablement aquelles expectatives teves de futur amb un munt d’il·lusions, de projectes, de somnis, de preocupacions, de pors i inclús de passions, són certament les que sempre havies anhelat, o si senzillament ara són unes altres perquè comences a mirar amb uns altres ulls, ni millors ni pitjors, simplement diferents.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.