Primavera cultural a La Pobla de Mafumet

La societat pobletana està cridada a participar de dues iniciatives culturals que veuran la llum durant el proper mes d’abril, en el marc de les jornades culturals que el municipi acostuma a organitzar al voltant de la Diada de Sant Jordi.
La primera de les propostes està relacionada amb la tradició local per la qual l’Ajuntament edita, cada any, un llibre d’interès o temàtica local, amb la voluntat de perpetuar i difondre fets culturals, històrics o definitoris de la població. En aquest sentit, en anys precedents han vist la llum reculls de receptes, llibres sobre la història d’entitats com la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre o monogràfics sobre la patrona del municipi, la Mare de Déu del Lledó, i les seves festes decennals, entre altres exemples.
Ara, el consistori pobletà planteja als seus habitants la possibilitat de participar activament en l’elaboració d’un recull fotogràfic que mostri com era la Pobla del segle XX, a través de l’aportació d’imatges guardades als arxius familiars i que posin de manifest aspectes de la vida quotidiana al municipi de l’últim segle. Des d’activitats esportives a celebracions familiars, passant per fets culturals, lúdics i festius, fotografies escolars, actes públics o edificis, carrers i places tindran cabuda en aquest àlbum recopilatori de la Pobla d’abans.
Les persones interessades a col·laborar amb l’edició d’aquest llibre poden aportar les seves fotografies abans de l’1 de març, tot portant-les a l’Ajuntament. El consistori es compromet a conservar intactes les imatges rebudes i, a més, obsequiarà a cada persona participant amb la reimpressió i emmarcat d’una de les fotografies que faciliti.

Els lletraferits, a escena
D’altra banda i també en el marc de les celebracions al voltant del Dia internacional del Llibre, l’Ajuntament pobletà ha activat recentment la cinquena edició del Concurs de relats breus. Es tracta d’una iniciativa cultural que promou la creació literària entre els habitants de la Pobla.
Així, el municipi busca un any més els millors relats i relatistes breus del municipi, en una convocatòria que pretén alliberar la creativitat i demostrar el talent local per a l’escriptura narrativa. Com en edicions anteriors, la Biblioteca municipal obre la cinquena convocatòria del Concurs de relats breus, per a la qual ofereix tres categories de participació: infantil, per a joves escriptors de 7 a 12 anys; juvenil, de 13 a 17 anys; i adults, per majors de 18 anys. D’aquesta manera, qualsevol persona empadronada al municipi i amb un mínim de 7 anys d’edat, pot participar d’aquest certamen literari.
En la categoria infantil, els relats hauran de tenir una extensió d’entre 1 i 2 fulls DIN A4, mentre que en les categories juvenil i adulta, l’extensió sol·licitada és de 3 a 5 fulls. En tots els casos, els relats hauran de ser lliurats en tipografia Arial, grandària 12, a doble espai i a una sola cara, i podran ser redactats en català o castellà. Com a requisit imprescindible, els relats hauran de ser originals i de temàtica lliure, amb la finalitat que cada persona participant pugui escriure sobre el tema que li resulti més atractiu o que l’inspiri més.
Les persones interessades a participar-hi poden presentar els seus relats -un per persona- fins al proper 12 d’abril. Hauran de fer-ho en un sobre tancat, a l’exterior del qual constarà el lema o pseudònim de l’autor i la modalitat a la qual s’opta. A l’interior del sobre -a més del relat presentat- n’hi haurà un altre, que contindrà les dades personals del participant (nom i cognoms, DNI, adreça, edat, telèfon i correu
electrònic de contacte, categoria en la qual participa, títol de l’obra i pseudònim utilitzat). El sobre, degudament tancat, haurà de ser dipositat a la bústia de retorn de llibres de la Biblioteca municipal, ubicada al Casal Cultural.
Totes tres categories són de concurs i, per tant, qualsevol participant pot optar a algun dels premis que el jurat atorgarà en designar els millors relats de cada categoria. El resultat serà donat a conèixer públicament durant les Jornades Culturals 2023, que tindran lloc el mes d’abril, al voltant de la Diada de Sant Jordi.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.