El programa Comerçlocal.cat ofereix pàgina web a la carta, i en català, a tots els comerços de Reus

La Fundació puntCAT, per mitjà del programa Comerçlocal.cat, ofereix gratuïtament la creació d’un web en català perquè tots els comerços tinguin presència a Internet. L’Ajuntament de Reus dona suport al programa, que vol generalitzar la presència dels establiments a la xarxa amb un espai web personalitzat amb fotografies del comerç, una breu descripció, les dades de contacte, la geolocalització via Google Maps i la possibilitat de tenir enllaços a xarxes socials.

Després de Girona, Reus és la segona ciutat de Catalunya on s’ha presentat el programa. La presentació ha anat a càrrec dels representants de les entitats que la impulsen i que hi donen suport. Santi Ribera, director de la Fundació PuntCAT; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística; Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat; M. Dolors Sardà, regidora d’Ensenyament i Política Lingüística i presidenta del CNL de l’Àrea de Reus, i Jaume Batista, membre del Ple de la Cambra de Comerç de Reus i coordinador de la Ganxet Pintxo.

En la presentació s’ha destacat la facilitat amb què els comerços podran tenir el seu web. Els tècnics de la Fundació visitaran el comerç i, allà mateix, crearan i donaran d’alta el web, que serà operatiu al moment. L’únic cost per al botiguer serà la quota d’alta del domini .cat, de 5 euros. En les visites s’assessorarà els comerciants si volen un web amb més continguts o prestacions, i es recordarà els serveis que ofereix el CNL per a l’atenció en català als clients.

D’altra banda, la Cambra de Comerç inclourà aquest oferta en la pròxima edició de la Ganxet Pintxo, de manera que tots els establiments que hi participin tindran un espai web garantit.

En una reunió celebrada al mateix Ajuntament, la Fundació puntCAT ha explicat el programa a les associacions de comerciants de la ciutat per exposar-los amb detall el pla, concretar-ne l’organització i demanar-los la col·laboració a fi que la proposta pugui arribar a la totalitat dels comerços.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.