Programa ‘Conviu l’estiu’

El dimecres 12 de juny es tancaran les inscripcions per al programa «Conviu l’estiu», organitzat per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, que ofereix activitats d’estiu a infants amb risc de vulnerabilitat social. Aquest any, des de l’1 de juliol fins al 9 d’agost, s’ofereixen 450 places adreçades als infants de Reus entre 3 i 12 anys, 80 places més que l’estiu passat. A més d’aquest augment de places, el s ervei que s’ofereix s’ha professionalitzat, per tal de potenciar els aspectes socioeducatius mitjançant el lleure, i ara cada centre on es fa el «Conviu l’estiu» compta amb un/a director/a de lleure, un/a educador/a social i un/a integrador/a social. Aquest any, per primera vegada també, s’ofereix el mateix nombre de places a l’agost que al juliol: 150 places per quinzena. L’any passat, a l’agost només es van oferir 70 places. Durant aquest període, de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, s’han programat diverses activitats lúdiques com, entre altres, activitats aquàtiques a les piscines del Club Natació Reus Ploms i del Reus Deportiu, excursions i sortides, així com espais per poder treballar i elaborar les emocions.

Enguany la temàtica de les activitats són les olimpíades amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics d’estiu de 2024 a França.

Per accedir a aquestes activitats socioeducatives que es fan durant l’estiu a l’Escola Mowgli, l’Escola Rosa Sensat i el Centre Cívic Migjorn tenen prioritat els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social i infants vinculats a les activitats que es fan al barri.

Aquest programa s’organitza a diversos punts de la ciutat, per tal d’estendre per tot el municipi l’oferta socioeducativa.

A més del «Conviu l’estiu», l’àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials també facilita l’accés a 60 infants als casals organitzats per les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de les escoles Joan Rebull, La Vitxeta, Isabel Besora i Doctor Alberich i Casas. L’objectiu és garantir un lleure inclusiu i integrador que permeti incrementar i diversificar les oportunitats educatives més enllà de l’escola.

Casals adaptats subvencionats per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials
Enguany, com en edicions anteriors, les famílies que viuen a Reus que porten els infants i adolescents als casals d’estiu adaptats subvencionats per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials es beneficien d’un preu reduït.

Així, pel que fa al cost, la inscripció al casal esportiu «A l’estiu, supera’t», organitzat per l’Associació Supera’t i el Club Natació Reus Ploms, costa 20 euros per setmana i la inscripció al casal ASPI Reus, organitzat per l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), 15 euros per setmana.

Pel que fa al nombre de places, el casal esportiu «A l’estiu, supera’t» ofereix un total de 125 places, 25 places per setmana, de l’1 de juliol al 2 d’agost. I el casal ASPI Reus ofereix un total de 160 places de l’1 al 26 de juliol: 40 places cada setmana, 20 places destinades a adolescents i 20 places destinades a infants.

Els dos casals contribueixen a millorar les capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d’acord amb el ritme i les necessitats dels infants i adolescents que participen. D’aquesta manera, a més d’entretenir, treballen la millora de l’autoconcepte i l’autoestima, els hàbits d’autonomia i de coneixement del cos, les relacions entre els i les participants amb els monitors i monitores, l’enfortiment dels vincles d’amistat, etc.

«A l’estiu, supera’t»
Aquest estiu, les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms acolliran la sisena edició del casal «A l’estiu, supera’t», adreçat a infants i joves, de 5 a 18 anys, amb Trastorn de l’Espectre Autista i altres trastorns del neurodesenvolupament. De dilluns a divendres, de 9 a 13 h, en aquest casal esportiu es practicaran moltes i diverses activitats com, entre altres, Atletisme, bàdminton, bàsquet, croquet, futbol, handbol, iniciació a l’hoquei, jocs d’aigua, jocs de cooperació, jocs de taula, jocs populars, kanjam, treballs manuals, netball, pàdel, salvament i socorrisme, tallers, tenis, voleibol, waterpolo, etc. Aquest casal també ha programat activitats relacionades amb la cultura popular tradicional catalana i el projecte del Superadrac, un drac inclusiu que forma part del bestiari festiu de la ciutat, amb l’objectiu de potenciar l’accessibilitat per portar elements del seguici de les persones amb condició autista.

Casal ASPI Reus d’Aspercamp
L’horari del Casal ASPI Reus, adreçat a infants i joves de 6 a 21 anys amb síndrome d’Asperger – TEA 1-2, serà de dilluns a divendres, de 9 a 13 h i amb servei d’acollida. Aquest estiu, les activitats se centraran en el cinema (anime, acció, comèdia i ciència-ficció) amb l’objectiu de treballar habilitats socials, l’autonomia i la descoberta de l’entorn mitjançant diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica. El grup infantil, de 6 a 11 anys, farà aquest casal a Escola Isabel Besora i el grup juvenil, de 12 a 21 anys, al Centre Cívic Llevant. Entre altres activitats faran cuina, piscina, visites culturals a la ciutat de Reus, taller de treballs manuals i art, cinefòrums, taller de teatre, sessions on crearan les seves pròpies pel·lícules, etc. Tant el grup infantil com el juvenil compten amb la presència de psicòlegs especialitzats de l’entitat dirigint i orientant l’activitat lúdic-terapèutica en un entorn natural.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.