Programa d’activitats per celebrar la Setmana dels Arxius

L’Arxiu Municipal de Reus se suma a la celebració de la Setmana dels Arxius amb un programa d’activitats adreçat a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer quines són les funcions d’aquests equipaments i quines són les tasques que hi duen a terme els professionals que hi treballen. Durant aquest setmana es farà èmfasi en el paper que tenen els arxius com a garants de drets i deures de la ciutadania, i com a institucions que preserven la memòria i gestionen i conserven el patrimoni documental.

Amb motiu de la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius, del 3 a al 9 de juny els arxius catalans obren les seves portes i, durant tota una setmana, organitzen de manera simultània nombroses activitats culturals (exposicions, conferències, jornades de portes obertes, etc) per tal de donar a conèixer i promoure els arxius entre la ciutadania.

La programació de l’Arxiu Municipal de Reus és la següent:

  • Dissabte, 1 de juny. Visita guiada a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Sortida a les 9:00h del parc de Sant Jordi.
  • Dimarts, 4 de juny de 18.00 a 20.00 h. Taller d’organització i conservació de documents I: El nostre arxiu en paper, com l’organitzem i el conservem? A càrrec d’Anna Ferran, conservadora-restauradora.
  • Dimecres, 5 de juny a les 18.00 h. Visita guiada a les instal·lacions de l’Arxiu: Vine, coneix i descobreix l’Arxiu! A càrrec de Jaume Teixidó i Elisenda Cristià, arxivers. Amb motiu de l’Any Roseta mauri, mostra del fons documental relacionat amb la dansa a Reus.
  • Dijous, 6 de juny a les 19.00 h. “Reus i Escaladei” a càrrec del Dr. Ezequiel Gort. Amb la col·laboració del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria/Carrutxa.
  • Divendres, 7 de juny de les 18.00 h. Taller d’organització i conservació de documents II: El nostre arxiu digital, com l’organitzem i el conservem? A càrrec d’Aniol Maria, arxiver.
  • Del 3 al 17 de juny, exposició dels dibuixos dels nens i nenes de les escoles que han visitat l’Arxiu durant el curs.
  • Dijous, 20 de juny a les 19.00 h. Presentació del llibre “Col·lecció de documents de la família de Joan Prim i Prats”, a càrrec de Daniel Piñol i Alfredo Redondo. Presentació a càrrec de Josep Sánchez Cervelló, degà de la facultat de Geografia i Història de la URV.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.