Programa d’ajuts per a l’obertura de nous comerços i la reforma i millora d’establiments comercials

El Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), obre demà el tràmit per sol·licitar els ajuts per a l’obertura de nous locals comercials i la reforma o millora d’establiments. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar el passat divendres,  1 d’octubre, la convocatòria d’aquest programa d’ajuts que forma part del Pla de Subvencions del CCAM 2021, amb l’objectiu d’impulsar el sector del comerç i dels serveis i fomentar-ne la competitivitat i qualitat. El tràmit telemàtic per demanar els ajuts a través de Canal Empresa estarà actiu fins a exhaurir el pressupost o, com a màxim, fins el 31 de desembre de 2021.

Aquest programa d’ajuts, dotat inicialment amb prop d’1,6 milions d’euros, vol incidir en la dinamització del comerç mitjançant projectes d’obertura, de reforma o millora d’establiments comercials situats a la trama urbana consolidada del municipi o al casc antic i els seus eixamples, i alhora garantir un teixit comercial òptim, divers i adequat a cada zona, incrementant-ne l’atractiu i evitant el trencament del continu comercial. També vol donar resposta als efectes econòmics derivats de les mesures adoptades per fer front a la Covid-19.

Fins a 5.000 euros per a l’obertura d’establiments i la reforma o millora de comerços i parades de mercats

Els beneficiaris seran autònoms i empreses titulars d’establiments comercials i de serveis situats a peu de carrer, així com parades de mercat municipals sedentaris i no sedentaris.

El programa dona cobertura a dos supòsits: d’una banda, l’obertura de nous comerços, i d’una altra la reforma i millora d’establiments.

Pel que fa a l’obertura de nous locals, seran subvencionables les despeses derivades de la compra, arrendament o concessió administrativa de locals, així com de l’ampliació de la superfície de venda resultant de l’annexió d’un nou local.

En relació amb la reforma o millora, es cobreixen les despeses derivades d’aquesta reforma o millora d’establiments comercials, de serveis, i de parades de mercats sedentaris i no sedentaris. Les botigues a peu de carrer i les parades de mercats municipals hauran d’acreditar una antiguitat d’almenys 10 anys, i de 5 anys en el cas de les parades de mercat no sedentari.

Els ajuts seran de fins el 50% del cost, amb un màxim de 5.000 euros, i requerirà una despesa mínima de 2.000 euros. 

La sol·licitud s’ha de fer telemàticament a través del portal Canal Empresa, utilitzant els models normalitzats disponibles a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o del Departament d’Empresa i Treball. La documentació requerida es pot consultar a les bases publicades.

Més informació i accés al tràmit també a través del web del CCAM.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.