Programa de novembre de la Comunalitat Reus Sud

La Comunalitat Reus Sud, el projecte de foment de l’economia social, solidària i del cooperativisme que incideix en l’àrea sud de la ciutat, organitza aquest mes de novembre diverses activitats en el marc de les xarxes de suport mutu amb les quals treballa.

La Xarxa Migrant és una de les xarxes de suport mutu generades a partir de la Comunalitat Reus Sud i es tracta d’un espai segur i participatiu, que fomenta l’autoorganització i el suport mutu entre persones nouvingudes. Aquest novembre la xarxa ofereix diferents activitats, començant el dijous dia 9 amb la trobada ACOL, reunió oberta a totes les persones i entitats sense afany de lucre (associacions i cooperatives) per explicar els requisits i funcionament de la línia de subvencions ACOL. El dia 23 de novembre, la xarxa organitza també una reunió oberta a entitats i persones a títol individual sobre l’empadronament. Finalment, el dia 30 d’aquest mes es farà la trobada mensual de la Xarxa Migrant per fomentar l’autoorganització i el suport mutu entre persones nouvingudes, on es començarà a prepar ar la presentació de la guia de benvinguda que s’està el·laborant. Totes les activitats d’aquesta xarxa tindran lloc al Centre Cívic Migjorn a les 11 del matí.

La Xarxa de Dones és també una xarxa de suport mutu, un espai segur, participatiu, obert i creatiu d’empoderament per a totes les dones. Durant el mes de novembre organitza diferents activitats: el dijous dia 2 ens conviden a prendre un cafè i a tastar berenars de diferents llocs del món; el dia 16, seguint amb la temàtica de cures, es realitzarà una trobada per compartir consells i receptes d’herboristeria; el dia 23 tindrà lloc la trobada de la Xarxa de Dones que acabarà amb un karaoke participatiu i, la última activitat del mes, es realitzarà el dia 30 de novembre i serà un taller de cuina per aprendre a fer crema de cacauet a casa. Totes les activitats d’aquesta xarxa tindran lloc al Centre Cívic Migjorn a les 6 de la tarda.

Pel que fa a la Xarxa de Llogateres, xarxa d’ajuda mútua entre veïns i veïnes per tal de difondre coneixements sobre com cuidar i conservar la nostra llar, ubica la seva trobada mensual al Centre Cívic Mas Abelló el dia 14 de novembre a les 6 de la tarda. En aquesta trobada es parlarà de “Com podem fer casa nostra més còmoda i accessible?”, a càrrec de les ponents Magda Torres, membre de la Cooperativa Llars Familiars, i de Núria Domingo, de La Masovera.

També aquest mes, l’equip tècnic de la Comunalitat us convida a participar de la II Assemblea de la Comunalitat Reus Sud, que tindrà lloc el dia 8 de novembre a les 15:30h al Centre Cívic Migjorn. Aquest acte està obert a tota la ciutadania, tan participants del mateix projecte com aquells que vulguin o tinguin un interès a conèixer i/o participar en un futur.

La Comunalitat participarà també en les VI Jornades de Reus Refugi “Drets humans i migracions”, que tindran lloc el dia 18 de novembre a partir de les 10 del matí fins les 7 de la tarda al Centre Cívic Mas Abelló.

I finalment, el dijous dia 9 es portarà a terme una sessió per impulsar l’habitatge cooperatiu a Reus, juntament amb La Dinamo, al Centre Cívic Mas Abelló a les 6 de la tarda.

Si voleu saber més sobre la Comunalitat Reus Sud, podeu contactar a través del correu electrònic hola@comunalitatreus.cat i a través del compte d’instagram @comunalitatreussud, on s’actualitzen tots els actes.

La Comunalitat Reus Sud és un projecte de foment de l’economia social, solidària i cooperativisme que incideix en l’àrea de la ciutat formada per les zones Carrilet, la Pastoreta, Mas Iglesias, Mas Abelló i els barris Fortuny, Juroca i Montserrat. S’articula a través de cinc entitats: Icaria Cooperativa (que actua com entitat coordinadora), les cooperatives Les Abelles, Llars Familiars, l’Associació Reus Refugi i l’Ajuntament de Reus. El projecte té una durada de dos anys i actua en torn als següents eixos: sobirania energètica, cultural, residencial, alimentària, econòmica i cures comunitàries.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.