Programa educatiu contra els incendis a la Conca de Barberà

L’Escola Martí Poch (L’Espluga de Francolí) ha sigut l’encarregada d’iniciar el tret de sortida a les activitats que es duran a terme des d’aquest mes de març fins al mes d’abril, el passat 10 de març es va dur a terme la primera activitat pels 21 alumnes de 5è de primària de l’escola Martí i Poch. Aquest any serà la 26a edició del programa educatiu El Bosc i els Incendis. Aquest curs escolar, uns 130 alumnes participaran en aquest programa que impulsa el cos d’Agents Rurals i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

La Conca de Barberà és una comarca amb alt risc d’incendis forestals, ja que comprèn una gran superfície boscosa, entre la qual destaquen les muntanyes de Prades, zona declarada Espai d’Interès Natural (EIN). Per aquest motiu, el cos d’Agents Rurals i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà duen a terme el programa El Bosc i els Incendis, adreçat a les escoles, per transmetre i conscienciar l’alumnat sobre quins són els riscos i les conseqüències que comporta un incendi forestal.

El programa s’estructura en dues jornades. Una a classe, amb una xerrada sobre els efectes dels incendis; i una segona a camp, on es visita una zona cremada i una de no cremada per fer una comparació de les conseqüències dels incendis forestals. Durant la sortida a camp, també es planten pins a la zona afectada per un incendi. Durant aquest curs, la sortida a camp es farà al terme municipal de Bellprat, on el 24 de juliol del 2021 hi va haver un incendi forestal que va cremar unes 1.700 ha.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.