Programació Associació de Concerts de Reus

L’Associació de Concerts de Reus ha presentat la nova programació de la Temporada 2021-2022, que començarà el dijous 7 d’octubre amb una lliçó magistral d’inici de temporada que anirà a càrrec de Jaume Mateu, Tortoll Poltrona, i que es farà al Círcol de Reus. Un total de 35 activitats composen la nova temporada i s’hi inclouen col·laboracions amb la Fundació Teatre Fortuny, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, una coproducció amb el Festival Accents, col·laboracions amb la Fundació Privada Reddis i altres acords amb agents culturals del territori, amb la finalitat d’unir sinergies i ampliar els llaços culturals de la ciutat, tal com s’ha explicat des de la mateixa Associació de Concerts.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament, ha volgut remarcar la importància de la mirada al talent local i del territori en la nova programació de l’Associació. 

Com a eix central de la programació, que ha tingut la direcció artística de Marc Moncusí, es compta amb l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, en cinc concerts sota les batutes de l’italià Jacopo Sipari di Pescasseroli; el nord-americà Alexander Frey; l’argentí Luis Gorelik; Miquel Massana, que fins la temporada 20-21 va ser el director assistent de l’Associació, i el mexicà Eduardo Álvarez. Cinc programes ben diferents on es podrà gaudir de la música universal de Haydn, Beethoven, Schubert, Verdi, Chaikovsky, Puccini, Respighi i N. Skalkotas. En l’aposta de la institució per la música del país es podrà gaudir d’obres de Toldrà, Pueyo, Carles Baguer i J. Fàbregas.

En la nova temporada hi ha l’actuació de Los Aurora, grup de flamenco-jazz que està revolucionant l’escena musical nacional i internacional, en un concert en coproducció amb el Festival Accents, la Reus Big Band i la Cobla Montgrins, en uns concerts commemoratius d’Òmnium Baix Camp i la Colla Sardanista Rosa de Reus.

També vindrà a Reus novament l’Orquestra Simfònica del Vallès en el ja tradicional Concert de Cap d’Any, en el que també es commemorarà el 135è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus, i la interpretació del baríton Àngel Òdena, una de les veus més cotitzades del moment en l’àmbit operístic mundial. En el cicle de cambra hi ha inclosos reusencs com la cantautora establerta a Nova York Lau Noah i els Barhöf Ensemble. També amb el reconegut pianista Daniel Ligorio amb un programa amb obres de Granados, Piazzola, Bernstein i Gershwin, el Trio Fortuny, i, fruit de la col·laboració entre l’Associació i Joventuts Musicals de Catalunya, s’han programat recitals de la jove flautista Marta Torres, el guitarrista Álvaro Toscano i els Cat Klezmer Trio.

L’Associació de Concerts de Reus treballa per fer-se gran, amb una mirada sensible a tots els temes socials. La nova directora assistent és la jove directora d’orquestra Lorena Escolar. A l’Observatori Cultural Gaudí, coordinat per Núria Puig, hi haurà la presència dels periodistes Bernat Dedéu i Oriol Pérez Treviño, l’escriptor Màrius Serra, el cantautor i publicista reusenc Fito Luri, el director d’escena reusenc Jordi Vall i el compositor i pianista Albert Guinovart. També des de l’Observatori col·laboren en l’organització del I Curs de tardor d’Òpera Marcel Gorgori a Reus.

La nova temporada finalitzarà amb el nou cicle de concerts que, amb el nom de Cicle de Primavera a la Prioral de Sant Pere, s’iniciarà aquesta temporada. S’hi ha programat el Quartet Gerhard, el Cor Sant Esteve de Vila-seca, l’Orquestra Händel i l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus per a concloure aquestes dues temporades commemoratives del centenari de l’entitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.