Programació de la Capital de la Cultura Catalana 2017 de setembre a desembre

Reus Capital de la Cultura Catalana encara els darrers quatre mesos de l’any amb una programació farcida d’actes culturals ben diversos, amb un total de 86 propostes de les quals 20 pertanyen a l’eix d’Història i Patrimoni, 13 estan incloses a l’eix de Festes i Tradicions, 16 són de Llengua, Literatura i Pensament, 35 estan relacionades amb l’eix d’Arts Escèniques i 2 pertanyen a l’eix de Coneixement, Creativitat i Innovaci&oacu te;. 86 propostes que entre setembre i desembre han de significar un total de 267 activitats. Aquestes propostes se sumen als 80 projectes ja realitzats en el període gener-juliol d’enguany que van representar un total de 211 activitats i més de 100.000 espectadors.

L’alcalde, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i la comissària de Reus Capital de la Cultura Catalana han presentat aquest dimecres la programació prevista per a la capital cultural de Reus durant els darrers quatre mesos de l’any. Tant l’alcalde com la regidora han destacat el fet que es tracta d’una programació pensada per arribar a tots els públics i també al conjunt de la ciutat. En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat la importància de les aportacions de les entitats i el teixit associatiu de Reus en la confecció i consolidació d’una programació de qualitat. Els actes previstos fins a finals d’any arribaran a una trentena d’espais diferents del municipi.

La regidora de Cultura ha detallat els diferents esdeveniments previstos, alguns dels quals s’inclouen a la imminent programació de les festes de Misericòrdia que viurà la ciutat en les pròximes setmanes.

En l’eix d’Història i Patrimoni es recullen un total de 20 activitats, entre les quals destaquen les següents:

 • Simposi Lluís Domènech i Montaner, 6 i 7 d’octubre
 • Jornades sobre arquitectura i disseny, 10 d’octubre, en commemoració del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana, que va tenir els debats de l’àmbit d’Arquitectura i Disseny a la ciutat de Reus l’any 1977
 • Exposició “Reus, retrat d’una centúria”, al Museu de la plaça de la Llibertat. A partir dels fons de l’Agrupació Fotogràfica de Reus i el Centre de la Imatge Mas Iglesias.
 • “A la llum de Llull”, jornades sobre història del llibre infantil català, 17 i 18 de novembre a la Biblioteca Central Xavier Amorós
 • 41è Aplec Excursionista dels Països Catalans, del 6 al 10 de desembre, organitzat per cinc entitats excursionistes de la ciutat

Pel que fa a l’eix de Festes i Tradicions, destaquen, entre altres, aquests actes:

 • “Misericòrdia: de Reus al Cel”, a l’església Prioral de Sant Pere el 15 de setembre, recreació de la llegenda de l’aparició de la verge de Misericòrdia.
 • Marató musical: Concert de la Kapital, amb Macaco i altres artistes. 30 de setembre a la plaça de la Llibertat.
 • Diada Castellera del Mercadal, 7 d’octubre a la plaça del Mercadal, amb els Xiquets de Reus, la Colla Vella de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró.
 • Congrés i Trobada Internacional de Gegants, “Món Gegant”, del 12 al 15 d’octubre.
 • IV Nit del Bestiari Festiu, 2 de desembre

En el marc de l’eix de Llengua, Literatura i Pensament s’han inclòs, a més d’altres propostes, les següents:

 • Cicle Lectura a les Places, els dies 19 de setembre, 17 d’octubre i 21 de novembre, amb activitats per a totes les edats a diferents indrets de la ciutat. Coordinat per Biblioteques Municipals.
 • XIII Fòrum Auriga, trobada interdisciplinària del món antic, a càrrec de la Revista Auriga, el 10 i 11 de novembre al Centre de Lectura.

Quant a les Arts Escèniques, es tracta d’un dels eixos amb més esdeveniments previstos:

 • Cicle Música als Barris, els dies 15, 22 i 22 de setembre, amb diferents espectacles a càrrec de la Banda Simfònica de Reus a diferents espais de Reus (barris Mas Vilanova, Horts de Simó i Fortuny)
 • Rumba Reus. I Festival de Rumba Catalana. El 16 de setembre al parc de Mas Iglesias, a càrrec de l’Associació El Triangle.
 • IV Cicle de pop, rock i folk: Accents. A Cal Massó i el Teatre Bartrina del 23 de setembre al 5 de novembre.
 • Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS 2017, del 19 al 22 d’octubre
 • Festival Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus. Del 8 a l’11 de novembre.
 • Concert “A l’entorn del compositor reusenc Joan Domingo Vidal (Reus 1735 – Cadis 1808)”, cant coral a càrrec i orquestral amb l’Orquestra del Centre de Lectura i l’Ensemble O Vos Omnes. 25 de novembre.
 • El Carnaval dels animals i altres bèsties, concert de Camerata XXI al Teatre Fortuny el 2 de desembre
 • Concert de cloenda del cicle Vermusic, 15 de desembre al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Finalment, a l’eix de Coneixement, Creativitat i Innovació s’inclou:

 • “Creant junts les ciutats del futur, ara!”, a diversos espais de la ciutat el 17 i el 18 de novembre. Congrés per reflexionar sobre el futur de les ciutats.
 • Exposició de la col·lecció d’art tecnològic de Ticnova, del 24 de novembre de 2017 al 23 de març de 2018 al Museu de Reus (espai raval de Santa Anna).

Balanç positiu per part del públic
Des de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 s’està realitzant un estudi d’impacte d’aquest esdeveniment. D’una mostra de 851 participants, i pel que fa al coneixement de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, és molt coneguda entre les persones que participen a les activitats culturals de la ciutat: un 83% n’estan al corrent.

Pel que fa a la valoració de la qualitat de les activitats, la nota mitjana que donen els enquestats és de 8,1 sobre 10. L’organització de les activitats és valorada amb una nota de 8 i la valoració global del conjunt de la Capital de la Cultura Reus 2017 és de 8,1.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.