Programació Carnaval de Reus 2020

Carnaval de Reus 2020

Programació Carnaval de Reus 2020

FEBRER

Divendres 14
A les 21.15 h, al Teatre Fortuny, Càsting 2020.

Dissabte 15
A partir de les 11.30 h, a la plaça del Baluard, Fes-te Pols.

Diumenge 16
A les 12.00 h, a la plaça del Castell, Vermut Carnavalero dels 80.

Dilluns 17
A les 20.00 h, al Centre Cultural El Castell, inauguració de l’exposició dels cartells de carnaval, que es podrà visitar fins al 25 de febrer, de dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 h.

Dimarts 18
A les 19.00 h, al Saló Noble del Palau Bofarull, presentació del vídeo del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats i del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts.

Dimecres 19
A les 11.00 h, a la Sala d’Exposicions del Palau Bofarull, obertura de la XV Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus, any 2019, que es podrà visitar fins al 29 de febrer, de dimarts a dissabte d’11.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 h; dissabte 22 tancat.

A les 19.00 h, des del Campanaret, sortida del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats.

Dijous Gras, 20 de febrer
A les 10.30 h, al Mercat Central, degustació de botifarra d’ou, gentilesa de les xarcuteries i cansaladeries del Mercat Central.

A les 15.00 h, al convent de les Clarisses, ofrena d’ous a santa Clara.

A les 20.30 h, a la plaça del Mercadal, Cerimonial d’Espargiment de l’Esperit Carnavalesc.

A les 21.00 h, a la plaça del Mercadal, espectacle i PREGÓ de S. M. el Rei Carnestoltes LX, acompanyat per la Reina Pimpolla IX.

A partir de les 23.00 h, en diferents punts de la ciutat, disfressada d’escultures i altres monuments reusencs.

Divendres 21
Durant tot el dia, a les escoles de la ciutat, celebració del carnaval i de la festa del Carnestoltes.

Durant el matí, a les escoles Joan Rebull, Alberich i Casas, Rosa Sensat i Collège Française International de Reus Marguerite Yourcenar, visita del Rei Carnestoltes i la Reina.

A les 18.00 h, a la plaça del Mercadal, BALL DEL MOC.

A les 19.00 h, des de la plaça de les Peixateries Velles i pels carrers del nucli antic, cercavila del Cantaval.

Dissabte 22
De 16.00 a 17.00 h, al passeig de Misericòrdia, plaça de la Pastoreta, passeig de Prim, carrer del Camí de Riudoms, carrer de l’Escorxador, carrer del Dr. Frias, passeig de Sunyer i plaça del Nen de les Oques; plantada de carrosses.

De 17.00 a 21.00 h, al llarg de la plaça de la Pastoreta, passeig de Prim, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques, passeig de Sunyer, carrer del Dr. Frias, carrer de l’Escorxador, carrer del Camí de Riudoms, passeig de Prim, plaça de la Pastoreta i passeig de Misericòrdia; gran RUA DE LLUÏMENT amb totes les colles participants, presidida pel Rei Carnestoltes i la Reina.

A les 22.30 h, a la plaça del Mercadal, ball de disfresses amb DJ Ceba i l’Orquestra Mitjanit.

Diumenge 23
A les 10.30 h, a l’avinguda de la Salle, plantada de carrosses.

A les 11.15 h, des de l’avinguda de la Salle, RUA MATINAL, que passarà per la plaça de la Pastoreta, carrer de Misericòrdia, raval de Robuster, raval de Sant Pere, raval del Pallol, plaça de Catalunya, carrer del Dr. Robert, carrer de la Selva del Camp, carrer de l’Amargura, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques i passeig de Sunyer. Acabarà a la plaça de davant de la Biblioteca Central.

A les 13.00 h, a la plaça del davant de la Biblioteca Central, BALL VERMUT.

A les 15.00 h, al mateix lloc, dinar de colles carnavaleres. Mentre uns preparen el tiberi o van a buscar els pollastres, els altres s’ho miraran per jalar-s’ho després… Seguidament, cafè, copa i puro.

De 18.00 a 20.00 h, al passeig de Mata, BATALLA DE CONFETI.

A les 20.00 h, a la plaça del Mercadal, BALL DE VESPRE.

Dilluns 24
A partir de les 9.00 h, a la plaça de Prim, EXPO-PROFIT, Fira Catalana de la Consumició.

De 23.00 a 2.00 h, a la Sala Polivalent de La Palma, BALL DE MASCAROTS. Entrada amb invitació. La podreu recollir a la seu de l’IMRC (carrer de Sant Joan 27) a partir del 19 de febrer (capacitat limitada).

Dimarts 25
A partir de les 18.00 h, al Centre Cultural El Castell, cap de dol i vetlla del Rei Carnestoltes.

A les 19.00 h, des del Campanaret i pels carrers de nucli antic, solemne professó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 20.00 h, des de la plaça del Castell, Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes, les ploraneres, les amants i la vídua la Reina, les colles i, tancant la comitiva, el poble afligit. La rua sortirà del Castell del Cambrer, i passarà per l’Absis de la prioral, carrers de l’Hospital, de la Presó i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrers d’Aleus i de Donotea, plaça dels Argenters, carrer del Vidre i plaça del Mercadal on, seguidament, tindrà lloc la CREMA DE SA MAJESTAT.

En arribar a la plaça del Mercadal, fugaç robatori del Braç Incorrupte a càrrec del Ball de Diables i crema del Rei Carnestoltes.

A continuació, a la plaça del Mercadal, pública lectura del testament i tot seguit es procedirà a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LX. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dimecres de Cendra, 26 de febrer
A les 19.00 h, des del Campanaret, Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts. A les 20.30 h, a la plaça de les Peixateries Velles, descobriment de la imatge de la Vella Quaresma.

A les 20.00 h, des del carrer de Llovera, cercavila del Braç Incorrupte de S. M. el Rei Carnestoltes LX, a càrrec del Ball de Diables. A continuació, a la plaça del Mercadal, versots i crema del Braç Incorrupte.

A les 22.00 h, en un restaurant del centre de la ciutat, sopar dels Premis Gueus.

Divendres 28
A les 10.00 h, a les Peixateries Velles, espectacle d’animació per serrar una cama cada setmana a la Vella Quaresma.

EXPOSICIONS
Del 17 al 25 de febrer, al Centre Cultural El Castell, exposició dels cartells de carnaval que han participat al concurs de cartells, amb la presència del Carro de Morts del Carnestoltes.

Del 19 al 29 de febrer, a la Sala d’Exposicions del Palau Bofarull, XV Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus, any 2019.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.