Programació de l’Escola de Lletres de Tarragona

Sis tallers presencials i en línia; aquestes són les eines que L’Escola de Lletres de Tarragona posa a l’abast de totes les persones que vulguin aprendre, practicar i millorar les seves tècniques d’escriptura creativa.

Amb l’inici de la tardor, l’Escola de Lletres de Tarragona ha programat un nou cicle de tallers de lectura, escriptura i creació literària, adaptats a totes les edats, a partir de 12 anys, i a tots els nivells. Aquesta és una bona oportunitat per tothom que vulgui aprendre, millorar i compartir experiències en el camp de la literatura a un preu més que competitiu i en aules que permeten una atenció personalitzada a les necessitats de cadascú.

El Primer Mòdul de l’Escola de Lletres s’allarga des del mes d’octubre fins al pròxim febrer. Durant aquest període, l’Escola de Lletres ofereix sis nous tallers —quatre presencials i dos en línia— que s’orienten a afavorir l’aprenentatge de coneixements tant pràctics com teòrics de l’escriptura creativa i les lletres catalanes. Els diferents tallers estan estructurats en tres àrees temàtiques: dir, llegir i escriure.

Aquestes són les propostes per al Primer Mòdul.

TALLERS PRESENCIALS

Bufet de lletres

Taller d’escriptura narrativa. Dimarts, de 18 a 20 h.

En aquest taller els participants descobriran diferents aspectes tant d’obres clàssiques com contemporànies (arguments universals, tècniques narratives, estils…), crearan històries de bell nou i, sobretot, compartiran les lectures i els escrits en un bufet lliure de lletres.

-Professora: Ester Enrich.

-Edat: a partir de 18 anys.

-Dies en què s’impartirà el curs: dimarts, del 10 d’octubre de 2023 al 6 de febrer de 2024.

-Lloc: Centre Tarraconense «El Seminari» (C/ de Sant Pau, 4).

-Preu: 80 euros (inclou tot el primer mòdul).

Que els carrers escriguin el vostre relat

Taller d’escriptura itinerant. Dimarts, de 19 a 21 h.

Cansats de l’immobilisme i de la taula que atrapa la pàgina en blanc? Aquest taller proposa sortir a fer una volta i que la inspiració sigui la que ajudi a escriure el que dicti la imaginació de cadascú. El taller itinerant de l’Escola anima a redescobrir la història i els carrers de Tarragona per tal que el paisatge sigui el laboratori per a narrar històries que parlin de l’entorn i del que interessa a cadascú.

A través de la història, de l’art, dels misteris i del repte que amaguen els racons de la ciutat, els participants faran un recorregut en una màquina del temps que els durà a parlar d’autors de la literatura universal, de tècniques narratives i de recursos que usareu per a il·lustrar els vostres relats. En una ruta que canviarà cada dia, professors i alumnes recorreran el nostre passat de Tàrraco, però també de l’època Medieval, el Modernisme, els comerços locals, les indústries i els espais naturals per envoltar-nos de lletres. L’objectiu és obrir cada dia un repte nou i una oportunitat per a descobrir-se, com a lectors i narradors.

Professors: Agnès Llorens i Paco Tovar.

-Edat: a partir de 18 anys.

-Dies en què s’impartirà el curs: dimarts, del 10 d’octubre de 2023 al 6 de febrer de 2024.

-Horari: de 19 a 21 h.

-Lloc i punt de trobada: Antiga Audiència (Pl. del Pallol, 3)

-Preu: 80 euros (inclou tot el primer mòdul).

Conta’m, Musa

Taller de poesia. Dijous, de 18 a 20 h.

Què fa que un text sigui un poema? Els participants d’aquest taller viatjaran fins als límits de la poesia, allà on es confonen el vers i la prosa, allò vulgar i allò elevat, l’original i la còpia, la veritat i la mentida. El taller es planteja com el viatge per a descobrir què fa d’unes lletres un vers immortal.

-Professor: Jordi Vinyals.

-Edat: a partir de 18 anys.

-Dies en què s’impartirà el curs: dijous, del 26 d’octubre de 2023 al 8 de febrer de 2024.

-Horari: de 18 a 20 h.

-Lloc: Antic Ajuntament (C/ Major, 39).

-Preu: 80 euros (inclou tot el primer mòdul).

La conxorxa dels mots

Taller d’escriptura jove. Dissabtes de 19 a 21 h.

Els joves a partir de dotze anys tenen, en aquest taller, l’oportunitat d’unir-se a la conxorxa per a capgirar les paraules i convertir-les en literatura. Aquest curs és una oportunitat per aprendre el saber i tècnica amb la qual grans autors ho han aconseguit abans, eines que els serviran per a bastir els seus relats.

-Professora: Sandra Romero.

-Edat: a partir de 12 anys.

-Dies en què s’impartirà el curs: dissabtes, del 14 d’octubre de 2023 al 10 de febrer de 2024.

-Horari: de 19 a 21 h.

-Lloc: Antic Ajuntament (C/ Major, 39).

-Preu: 80 euros (inclou tot el primer mòdul).

TALLERS EN LÍNIA

Tot escriu al nostre voltant

Taller d’escriptura experimental. Dijous de 18 a 20 h.

Tot escriu al nostre voltant», afirmava la novel·lista Marguerite Duras. Els participants d’aquest taller tenen l’oportunitat de fer cas de les seves paraules i partiran de l’experiència personal per elaborar textos que reflecteixin la seva personalitat.

L’objectiu és polir l’estil personal de cada participant i definir la seva narrativa, a través de sessions en les quals participa tot el grup.

A partir d’un programa establert de lectures, el grup analitzarà i debatrà els textos, assajarà el millor camí per millorar-los, es tractaran rutines d’escriptura i es parlarà de tècniques, estructura i aquells elements bàsics per bastir un text que ens defineixi, a partir d’exemples d’autors de tots els temps.

-Professora: Agnès Llorens.

-Edat: a partir de 18 anys.

-Dies en què s’impartirà el curs: dijous, del 19 d’octubre de 2023 al 8 de febrer de 2024.
-Horari: de 18 a 20 h.

-Preu: 80 euros (inclou tot el primer mòdul).

La realitat de la ficció

Taller asíncron d’escriptura narrativa.

Què fa que una història atrapi? Com s’aconsegueix que un món inventat resulti creïble? Els participants d’aquest taller treballaran les bases de la ficció per anar descobrint, mentre escriuen, què fa que el món d’un escriptor s’ompli d’una atmosfera addictiva i què fa que en cap moment dubti de la veracitat d’aquest món.

Aquest és un curs pensat perquè l’alumnat el pugui seguir de manera asíncrona, al seu ritme, amb sessions en línia grupals per comentar el temari, els diferents textos i els exercicis de creació. Es desenvoluparà mitjançant un entorn virtual d’aprenentatge on l’alumnat podrà trobar el material de suport i els exercicis, i podrà comentar els diferents treballs.

-Professor: Jordi Vinyals.

-Edat: a partir de 18 anys.

-Dies i horari en què s’impartirà el curs: de manera asíncrona, amb una sessió en línia mensual els dilluns 9 d’octubre, 13 de novembre i 11 de desembre de 2023, i 8 de gener i 12 de febrer de 2024, a les 20 h.

-Preu: 80 euros (inclou tot el primer mòdul).

MONOGRÀFICS

A banda dels tallers setmanals, l’Escola de Lletres programa monogràfica, sessions pensades per oferir un tastet dels continguts que es tracten en els tallers i que són obertes a tota la ciutadania. Els monogràfics ofereixen l’oportunitat de rebre directrius sobre llengua, escriptura creativa i creació literària i són, en moltes ocasions la primera presa de contacte amb l’Escola.

Durant el Primer Mòdul, està previst un taller monogràfic:

Taller d’iniciació a l’escriptura creativa

La sessió convida a tots els participants a posar les bases que sustenten una bona història. Aquest és un primer tast que mostra com dissenyar bons personatges en escenaris inoblidables.

-Imparteix: Jordi Vinyals.

-Dies i horari: Dissabte 25 de novembre, de 10 a 12 h.

-Preu: gratuït

-Més informació: info@escoladelletres.cat
www.escoladelletres.cat

SESSIONS INDIVIDUALITZADES

Per totes aquelles persones que estiguin interessades a rebre assessorament sobre un text que en el qual estan treballant, L’Escola de lletres ofereix un paquet de sessions individualitzades d’atenció personalitzada, encontres en els quals el professorat de l’Escola de Lletres es troba amb les persones que ho necessitin per aprofundir en els aspectes més rellevants.

El nombre de seccions les sessions dependrà de l’extensió i dificultat del text. Les tutories: a demanda, durant tot l’any, a través del contacte directe amb el correu de l’Escola de Lletres:

-Horari i lloc: a convenir amb el/la tutor/a.

-Preu: 65 euros / sessió.

Les inscripcions a tots els tallers ja es poden fer a través de la pàgina web de l’entitat: https://www.escoladelletres.cat/. Per ampliar informació sobre els tallers i l’activitat de l’Escola de Lletres, els usuaris es poden posar en contacte amb el centre a través del correu info@escoladelletres.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.