Programació de tardor-hivern 2018-2019 als Centres Cívics de Reus

La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència presenta la nova programació dels Centres Cívics de Reus, corresponent al període de tardor-hivern 2018-2019. Com a novetat, la programació abasta el període d’octubre a febrer, d’acord amb la preferència expressada majoritàriament per les persones usuàries. Les inscripcions es podran fer del 12 al 28 de setembre per Internet a través del web municipal http://centrescivics.reus.cat i també de manera presencial als centres cívics.

La nova programació també s’ha presentat amb un canvi de format en el llibret que inclou les activitats, amb un disseny pensat per facilitar la cerca dels continguts a les persones usuàries.

Són un total de 110 cursos amb cabuda per 1.800 persones i 25 activitats obertes que poden acollir a més de 800 persones.
Sota el lema “Imaginacció” es vol convidar el conjunt de la ciutadania a imaginar, actuar i participar a les diferens propostes que ofereixen els centres cívics, en un entorn dinàmic i proper, en què tothom pugui trobar allò que li interessa.

Tal i com ha recordat la regidora Montserrat Flores, “es tracta d’una programació oberta, inclusiva, per a totes les edats i de temàtiques diverses a l’entorn de la creativitat, l’art, la gastronomia, l’activitat física i la vida saludable, els idiomes i l’aprenentatge en noves tecnologies, entre d’altres camps”.

La nova programació es distribueix en els àmbits d’interès següents:

  • Cursos i tallers: en aquesta nova programació se n’ofereixen més de 110 i entre les novetats destaquen: “Marxa nòrdica”, “ One stroke”, “Body flow”, “English corner”, “Urban sketching”, “Sh’bam”, “Cuina Km 0” o “Cuina en anglès”, entre d’altres.
  • En família: espai lúdic i de relació entre mares, pares i fills al voltant de diverses activitats com gospel, jocs i joguines al parc, galetes nadalenques… els divendres a la tarda i dissabtes al matí.
  • Tastets i rutes: que aporten una visió més especialitzada d’alguns temes d’interès, relacionats amb la salut, el benestar, la cultura, l’oci… com ara xerrades en col·laboració amb la Regidoria de Salut Pública (“Què cal saber del dolor?”, “La sexualitat no té edat”…), visites guiades al Cementiri, Arxiu de Reus i Ruta Pictòrico-literària i Tast de vins, entre d’altres propostes.
  • Inspirar, conèixer i compartir: un espai de conversa i tertúlia que aportarà coneixements i recursos per viure d’una manera més plena, com per exemple “La plena consciència: mindfulness”, “Les creences són idees”, “Cuida les paraules”…
  • Cicle d’exposicions: nova programació d’exposicions que constitueix una eina molt eficaç per aprofundir, donar a conèixer de manera didàctica, promocionar i fomentar la difusió de la creació cultural, tant dels reusencs i reusenques com d’entitats i associacions amb contingut d’interès social.
  • Vida associativa i participació: des dels centres cívics es dona suport a la millora de la vida associativa de la nostra ciutat, acollint i facilitant la seva seu social, formant part de la comunitat, del territori, i treballant a partir de la proximitat i de les relacions de confiança. Es col·labora, es participa, es contribueix, conjuntament amb persones, grups i associacions del territori, a la celebració d’actes populars i festius que facin possible una identificació col·lectiva, en la creació i promoció de les entitats del barri, en la creació de projectes comunitaris, etcètera.

Altres activitats que complementen aquesta nova programació són poder gaudir com sempre dels espais de trobada, fer un cafè, el punt d’intercanvi de llibres, accés lliure a ordinadors de consulta, espais wifi, zones de lectura,… tot això amb un ampli horari des de les 8 del matí a les 22 hores, sense interrupció.

Els centres cívics acullen unes 70 entitats de la ciutat i una desena de grups informals amb objectius comuns: des de les plantes fins a la música, el ball o la costura, entre molts altres àmbits d’interès.

Balanç positiu de la programació “Amb gustos d’estiu”
La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha fet un balanç positiu de la programació “Amb gustos d’estiu”, que s’ha desenvolupat durant el juny i juliol als centres cívics de la ciutat. Gairebé 1000 persones han participat a les 58 activitats programades per a totes les edats, amb una oferta que aglutinava propostes com ara activitats a l’exterior, art, patrimoni cultural de la ciutat i la descoberta d’espais desconeguts per la majoria de la ciutadania.

També han tingut una bona acollida els els cursos en format monogràfic, especialment aquells relacionats amb les activitats físiques i esportives, com per exemple el ioga, pilates, zumba, estiraments, ball swing, la fotografia i creativitat digital.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.