Programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha presentat aquest matí, des del Centre Cívic Mas Abelló, la nova programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics. Pel nou quadrimestre, des de l’octubre a febrer de 2023, s’han programat 160 propostes als centres cívics de la ciutat, de les quals 38 són totalment gratuïtes.

Com a novetat en la programació, els tallers amb continuïtat al llarg de tot el quadrimestre s’han classificat segons els següents eixos temàtics per tal de facilitar la cerca de les activitats desitjades i donar resposta a múltiples interessos i àmbits d’interès de la ciutadania:

 • Per expressar-se per a les activitats d’arts plàstiques i escèniques
 • Per cuidar-me per a les activitats físiques, esportives i balls
 • Per comunicar-me on hi han les activitats de fotografia, idiomes i informàtica
 • Per cuinar amb les diferents activitats de gastronomia

La programació d’activitats gratuïtes es consolida amb una major oferta que s’ha agrupat en quatre eixos:

 • En família: activitats en família, on els pares, mares o avis poden venir a realitzar l’activitat programada conjuntament. Les propostes d’aquest eix s’han fet extensives als centres cívics Mestral, Carme i Llevant. En les edicions anteriors es venien realitzant als Mas Abelló i Ponent.
 • Ens movem: amb sortides per conèixer l’entorn més proper de la nostra ciutat promovent la salut i el benestar.
 • Parlem de: xerrades de temàtiques diverses com a espais de difusió cultural i de coneixement.
 • Espai gastronòmic: tallers de cuina

Continua la col·laboració interdepartamental i de treball transversal amb altres departaments de l’Ajuntament com Salut Pública, Medi Ambient, Guàrdia Urbana o els centres d’atenció primària propers als centres cívics a través de xerrades informatives o activitats vinculades a la primera infància, la salut, el reciclatge de residus, la seguretat viària, etcètera.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha destacat el caràcter de centres oberts a la ciutadania dels centres cívics i ha recordat que “primer cop en tres anys les activitats es poden organitzar sense restriccions, per tant parlem  de poder retrobar-nos amb més afluència i destacar el caràcter de punt de trobada, creixement i socialització dels centres cívics”.
 

Novetats

Dins de les novetats plantejades per la nova programació, cal remarcar les activitats que conjuguen la gastronomia amb l’aprenentatge d’idiomes com  la «Gastronomia en italià» al Mestral, o el «Curs d’alemany en receptes de cuina» al Llevant.

Quant a les arts gràfiques, plàstiques i escèniques, al Mas Abelló s’incorpora una iniciació a l’ukelele; macramé i estampació tèxtil Bàtik.

Al Centre Cívic Llevant es farà com a un novetat una iniciació al retrat.

Al Mestral s’inicia un nou cicle de l’activitat «Històries viscudes al voltant d’una espelma», que fomenta l’intercanvi d’experiències viscudes pels assistents, ja siguin positives o negatives, des d’un punt de vista de l’acompanyament i l’aprenentatge mutu.

Al Migjorn tindrà continuïtat l’activitat com “Escriu el teu llibre i auto-publica”, que la passada edició va obtenir un gran èxit i es van arribar a publicar dos llibres.

Al Carme, cal destacar l’aposta per un nou curs de disseny d’interior i nous tallers de cuina.

I finalment, al Centre Cívic Ponent s’incorpora una nova activitat que vincula l’afició a  l’astronomia amb la fotografia anomenada l’«Astrofotografia. Sempre la mirada al cel !”.

Inscripcions

El termini de preinscripció a les activitats estarà obert a partir del 12 de setembre de 2022. Les matrícules estaran obertes mentre hi hagin places disponibles. Es faran preferentment per internet (inscripcions.reus.cat) o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h., en el cas que no siguin possibles les altres vies.

S’aplicaran descomptes del 15% als següents col·lectius (fins ara només tenien descompte els majors de 65 anys):

 •  Majors de 65 anys
 •  Joves fins a 30 anys
 • Titulars dels carnet de família nombrosa, monoparental
 • Persones en situació d’atur laboral
 • Persones amb discapacitat legalment reconeguda a partir del 33%.

Serveis i entitats


Els centres cívics són espais de referència per a diversos serveis municipals de proximitat, que van des de l’àmbit dels Serveis Socials, a casals de la gent gran, serveis d’ocupació de l’Institut Municipal de Formació i Empresa, les comissaries externes de proximitat de la Guàrdia Urbana o els serveis de l’Oficina d’Habitatge.

A més, la xarxa municipal de centres cívics és la seu de 74 entitats ciutadanes.

El catàleg de programació presenta els centres cívics com a pols d’activitat que dinamitzen l’entorn on estan ubicats; alhora que reforça la difusió dels equipaments municipals com a àmbits de trobada informal per a la ciutadania, amb serveis com espais que es poden utilitzar, wifi, l’intercanvi de llibres i els punts amb ordinadors d’accés lliure i d’aprenentatge digital.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.