Mas Carandell coordina un projecte comarcal per promoure l’ocupació de les persones aturades de llarga durada

Els principals serveis locals d’ocupació públics de la comarca posen en funcionament el Programa integral d’ocupació Baix Camp 2017, per promoure l’ocupació de les persones en situació d’atur de llarga durada, majors de 30 anys i de la comarca del Baix Camp. Aquest és un projecte conjunt entre l’IMFE Mas Carandell (que coordina el projecte), l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i IDETSA de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp i Riudoms. Aquestes entitats ja van col·laborar l’any passat en un projecte d’ocupació Integral d’ocupació per joves a la comarca. La valoració positiva d’aquesta experiència, tant pels resultats d’inserció laboral com del treball en xarxa entre els diferents agents, ha portat a repetir l’experiència.

El Programa integral d’ocupació Baix Camp 2017 pretén atendre 100 persones, majors de 30 anys i en atur de llarga durada. Amb aquest tipus d’iniciatives l’objectiu de les administracions és realitzar accions específiques per a les persones que tenen més dificultats per mantenir-se dins el mercat de treball de forma estable.

El programa, que s’allargarà fins el març del 2018, combina diferents accions d’orientació laboral, individuals i en grup, molt personalitzades; visites a empreses per conèixer la realitat del mercat de treball; formació professional i d’inserció laboral. Hi ha possibilitat de fer formació professionalitzadora de l’àmbit de la Logística (200 hores), que permetrà obtenir alguns carnets de gestió de magatzem, o bé, d’Ajudant de cuina i restauració amb producte local i de temporada (250 hores), que també facilitarà l’obtenció d’acreditacions o carnets professionals.

Des d’aquest dilluns i fins el 28 de juny és oberta la inscripció. Les persones interessades a participar cal que es trobin en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació com a mínim 12 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data d’inici de l’atenció. La inscripció es pot realitzar a totes les entitats relacionades: Consell Comarcal del Baix Camp, Ajuntament de Cambrils, IDETSA i Mas Carandell.

Properament es duran a terme sessions informatives als diferents municipis. Per més informació adreceu-vos als punts d’informació de les entitats esmentades.

El Programa integral d’ocupació Baix Camp 2017 està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, en el marc de Programes Integrals, regulats per l’Ordre TSF/318/2016.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.