Projecte ‘Scale-up’

El projecte ‘Scale-up’, en el qual participa de forma activa l’organització reusenca DomSpain, ha estat un dels triats pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya per rebre Fons Europeus.

‘Scale-up’ és un projecte sota el paraigua d’Erasmus+, coordinat per la Cambra de Comerç i Indústria Italiana a Espanya (CCIS). El seu objectiu és reduir les desigualtats de gènere al sector de les empreses socials mitjançant la facilitació d’eines i la sensibilització perquè les liderades per dones siguin competitives i sostenibles a llarg termini. El projecte busca donar suport en l’accés a finançament i en l’adquisició de competències empresarials, a través de formacions i de la formació dels professionals que les duen a terme. Per altra banda, busca sensibilitzar sobre els principals obstacles a què s’enfronten les dones emprenedores.

‘Scale-up’ va començar el gener de 2023 i actualment estan desenvolupant un innovador curs de formació en línia per donar suport a les actuals i futures dones emprenedores socials en la superació dels reptes més comuns que es troben en iniciar una empresa social, i per desenvolupar les competències dels formadors empresarials que els donaran suport a les seves activitats.

A més, està en curs la creació d’un conjunt d’eines de suport annexes, integrades i interconnectades: eina d’autoavaluació dels coneixements sobre emprenedoria empresarial i social; biblioteca interactiva; atles de millors casos, formació disponible i inversors. D’aquesta manera, el projecte crearà un entorn favorable per facilitar encara més l’adquisició de coneixements, estimular les oportunitats de creació de xarxes i l’aprenentatge entre iguals amb altres emprenedors i inversors potencials tant en l’àmbit nacional com europeu.

Per al desenvolupament d’aquestes eines el projecte compta amb la participació d’associacions i centres de formació especialitzats en l’emprenedoria i la innovació d’Espanya, Itàlia, Bèlgica, Xipre i Lituània.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.