Punta de l’Aguilar i barranc de Barbers, per Ester Borràs Giol

PENTAX Image

Les muntanyes que flanquegen el riu Ebre entre Móra i Ascó no són de les més visitades i, en canvi, ofereixen perspectives i racons que val la pena de veure. Aquest cop, anirem fins a Ascó. El punt de sortida és l’ermita de Santa Paulina, del s. XXI (és del 2003), a on s’arriba per la pista asfaltada de Mas de Prades.
Un pal indicador ens dirigeix cap a les trinxeres i la Punta de l’Aguilar (tot i que hi diu “Punta de l’Àliga”). Pugem bastant ràpida- ment i després planegem per enllaçar amb la carena de Barbers.
Tornem a pujar fort fins arribar a un collet on hi ha un altre pal indicador. Anem cap a la dreta i arribem, en un moment, a la Punta de l’Aguilar (494 m). Bones vistes i moltes possibilitats que hi faci vent.
Reculem cap al collet i seguim en direcció al Pas de l’Ase i el GR 99. Tant cap a una banda com a l’altra del coll hi ha franges grogues, que, de fet, ens trobarem fins al final de l’excursió.
Resseguim la carena en tot moment, primer pujant i baixant una mica, després baixant més o menys decididament. En algun tram hi han posat cadenes, que poden anar bé en cas que estigui mullat, si no, ni es fan servir.
Finalment, i sense deixar de gaudir de precioses vistes cap al riu Ebre, fem cap al GR 99, just en el lloc on hi ha l’anomenat Pas de l’Ase, empedrat.
Anem cap a l’esquerra, resseguint el riu, arribem a un altre pal indicador i seguim el GR 99capaAscó.Totiaixò,alcapdenores, l’abandonem per endinsar-nos pel barranc de Barbers.
Sense perdre de vista les franges grogues, anirem enfilant-nos tranquil·lament per aquest sorprenent barranc fins arribar altra vegada a Santa Paulina.

Consulteu l’agenda a:
www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142 secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.