Quasi una vintena d’actes, per gaudir de la Festa de Sant Pere a l’Hospitalet de l’Infant

Festa de Sant Pere a l’Hospitalet de l’Infant

“Les Nits Històriques” i la sardinada popular són les novetats

La Festa de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol i el seu programa d’actes inclourà gairebé una vintena d’actes per a tots els públics, organitzats per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de diverses entitats locals. Amb aquest programa, és pretén mantenir viva una festa que antigament era molt important a l’Hospitalet, quan la festa major del poble se celebrava a l’entorn d’aquesta efemèride, segons ha recordat la regidora de Festes, Elidia López.

Entre els actes previstos, destaquen els tradicionals: el sopar a la fresca, la revetlla de Sant Pere, la processó amb la banda de música municipal «Clau de Vent», la VIII Trobada de bestiari i la cercavila de foc. Enguany, per celebrar el desè aniversari de la representació del Mar Vivent, l’espectacle sobre els orígens mítics de l’Hospitalet de l’Infant a l’entorn de la llegenda del Cavallet de Mar, s’ha organitzat una festa de trobada per als participants, que conformen un grup d’unes 300 persones. La festa consistirà en un sopar i en la projecció d’un audiovisual a la Plaça Berenguer d’Entença, en què es recordaran els espectacles viscuts en aquesta dècada.

Les novetats del programa d’actes són la «Sardinada Popular» i «Les Nits històriques de l’Hospitalet de l’Infant». La sardinada popular, organitzada per vincular la Festa de Sant Pere amb el mar, amb la col·laboració de l’Associació de la Lliga contra el càncer, costarà 3 euros per persona i inclourà a més del plat de sardines, un got de vi blanc. Aquest acte estarà amenitzat pel Dj Joanet FM. «Les Nits històriques de l’Hospitalet de l’Infant» és una proposta que servirà per retre homenatge als antics discjòqueis del poble, que actuaven a les sales de festa de l’Hospitalet de l’Infant. S’hi han apuntat gairebé una vintena de DJs de totes les èpoques, que tindran l’oportunitat de «punxar» les seves sessions a la Plaça Coll de Balaguer, mentre s’hi projecten imatges de les seves èpoques de DJ. Serà un moment per recordar més d’una desena de sales de festa de l’Hospitalet, com ara El Torn, El Rollo, La Palmera, Bang Bang, entre d’altres.

Altres propostes remarcables són la pedalada popular, la Festa del Mar (l’1 de juliol, per un preu de 5 euros, de les 10 a les 13 h, gran i petits podran participar en diverses activitats aquàtiques davant de la Base Nàutica, a la Platja de l’Arenal), el Campionat Partida Ràpida d’Escacs (amb el mestre internacional Guillem Baches), el concert de la mezzosoprano Marina Viotti, acompanyada pel pianista Todd Camburn i pel saxofonista Gerry López, previst l’1 de juliol al Teatre Auditori de l’Hospitalet, en el marc del festival líric internacional Daurada Escena; i la cloenda de Sant Pere, a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.