Jornada Recercat, aquest cap de setmana a la plaça Evarist Fàbregas i al Centre de Lectura en el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana

La Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, l’Institut Ramon Muntaner i el Centre de Lectura organitzen del 28 al 30 d’abril la 13ª edició de la Jornada Recercat, que mostra l’activitat dels diferents centres d’estudis de tot el territori de parla catalana. Dissabte 29 a les 13:30 h a la sala d’actes del Centre de Lectura el conseller de Cultura Santi Vila presidirà l’acte de lliurament dels Premis Recercat. Una fira amb les novetats editorials i amb els projectes dels centres de recerca local i comarcal, exposicions, debats i presentacions completen la programació d’aquesta jornada que cada any té com a escenari el municipi Capital de la Cultura Catalana.

El Recercat és la jornada de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana que enguany arriba a la seva tretzena edició. L’objectiu del Recercat és oferir al conjunt de la ciutadania una mostra de la ingent activitat dels centres i instituts d’estudis de recerca local i comarcal i facilitar un espai de trobada anual a les persones que formen part d’aquestes entitats.

El Recercat està estructurat en una fira, que enguany tindrà 250 metres quadrats i que inclourà una mostra de pòsters de projectes dels centres i una àmplia mostra de publicacions del conjunt dels territoris de parla catalana; exposicions; conferències; taules rodones; un espai d’audiovisuals, dedicats a la memòria històrica; uns premis de reconeixement a una persona i a una entitat; i una activitat infantil, Recerxic, que enguany serà un espectacle literari infantil amb el títol “Bon profit, Miquel”. Les activitats són obertes al públic i gratuïtes i es concentraran principalment a la plaça d’Evarist Fàbregas i al Centre de Lectura.

El director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural i president de l’Institut Ramon Muntaner Lluís Puig ha explicat que durant la jornada de dissabte al migdia hi haurà la presència de representants dels governs balear i valencià. Per la seva part, la regidora de Cultura Montserrat Caelles ha agraït la iniciativa de l’Institut Ramon Muntaner (del qual és president el director general de Cultura Popular), que té el suport de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana. Durant la presentació d’aquesta jornada també ha intervingut la representant del Centre de Lectura de Reus Montserrat de Anciola, entitat amfitriona d’aquest esdeveniment.

Reus 2017
L’edició 2017 té com a novetat la presentació en una exposició de 47 pòsters de projectes generats dels dels centres d’estudis dels diferents àmbits territorials. La mostra d’audiovisuals s’incorpora aquest any al programa com un espai de debat. El Recercat comportarà la presència a Reus d’unes 300 persones membres d’uns 150 centres d’estudis d’arreu dels Països Catalans.
Car tell amb la programació de la jornada RECERCAT 2017 Reus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.