Recital de ‘Poulenc’ a Valls

Aquest novembre, els Amics de la Música de Valls | Joventuts Musicals de l’Alt Camp proposen una cita centrada en obres del francès Francis Poulenc. La mezzosoprano Marisa Martins i el pianista Mac McClure seran els encarregats de fer aquest homenatge a un dels grans compositors del segle XX. El concert tindrà lloc aquest dijous 23 de novembre, a les 20 h, al Teatre Principal de Valls.

El pianista nord-americà-espanyol Mac McClure i la mezzosoprano argentino-espanyola Marisa Martins han viscut i treballat, durant més de vint anys, a Catalunya. Un fet que els va permetre incorporar-se a la vida musical catalana tot just arribar a Barcelona. El repertori del duo és molt ampli. A més a més d’autors catalans i espanyols, també s’han especialitzat en música francesa amb autors com Poulenc, Debussy, Fauré o Ravel.

Han gravat diversos CD dedicats integralment a les cançons de Montsalvatge, Mompou, Albéniz, Borràs, Carlota Garriga i Xavier Turull. El concert programat dins de la temporada dels Amics de la Música de Valls combinarà obres de Poulenc amb les d’altres compositors catalans.

Primer trimestre de concerts

La temporada també comptarà amb les sonoritats que ofereix la corda fregada. El 7 de desembre, el duet format pels germans Prat, en Bernat Prat al violí i el violoncel·lista Oriol Prat, interpretaran ‘Dúos de Kódaly i Ravel’. Les obres van ser creades a principis del segle XX i reflecteixen el moment efervescent que vivia la música a Europa.

La temporada dels Amics de la Música de Valls tancarà el 2023 amb dos concerts. D’una banda, la nit del 24 de desembre, abans de la Missa del Gall, l’església de Sant Joan acollirà el ‘Tradicional cant de la Sibil·la’. Es tracta d’una cerimònia litúrgica que es remunta a l’època medieval i que és d’origen pagà. Una proposta de la Xarxa de Cultura de Valls, coorganitzada pels Amics de la Música de Valls, que tindrà lloc a les 23.30 h.

Concert participatiu amb l’Orquestra Camerata XXI

D’altra banda, també a l’església de Sant Joan, el 30 de desembre s’hi podrà viure el ‘Concert participatiu amb l’orquestra Camerata XXI’. En aquesta ocasió, s’interpretarà el ‘Glòria’ d’Antonio Vivaldi, un dels grans oratoris del repertori barroc. Continuant amb l’objectiu que ja es va iniciar la temporada passada de promoure el moviment coral al Camp de Tarragona, ara es fa un pas més. L’Orquestra Camerata XXI, el Centre de Lectura de Reus, el Cor Ciutat de Tarragona i els Amics de la Música de Valls s’uneixen per crear el projecte ‘Cantem! 2023 Camp de Tarragona’.

Amb l’objectiu d’impulsar un conjunt de produccions d’orquestra i cor participatiu, la proposta ja s’ha obert als cors de la regió. Un projecte dirigit per Xavier Pastrana que comptarà amb la soprano Mireia Tarragó, la mezzosoprano Tànit Bono, el Cor Ciutat de Tarragona com a cor pilot i l’Orquestra Camerata XXI. Una creació que també es podrà seguir el 23 de desembre al Teatre Bartrina de Reus i el 29 de desembre al Teatre Tarragona de Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.