Reconeixement a Antoni Zaragoza com a cronista de la ciutat

Reconeixement a Antoni Zaragoza com a cronista de la ciutat

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha protagonitzat aquest dimecres un acte d’homenatge a Antoni Zaragoza Mercadé en reconeixement a la seva llarga trajectòria com a cronista de la ciutat, recuperant i divulgant fotografies i episodis històrics de Reus. L’acte s’ha realitzat al Saló de Plens de l’Ajuntament i ha comptat amb l’assistència de nombrosos amics i familiars de Zaragoza, conegut popularment com «Anzame» i també com a «Duc d’Anzame».

Miquel Vilella ha adreçat unes paraules a l’homenatjat, destacant-ne l’interès per conèixer les històries de la ciutat i sobretot divulgant-les posteriorment. També s’han llegit unes paraules de part del periodista Xavier Grasset. L’acte ha estat presidit per l’alcalde i l’ha acompanyat el regidor d’Esports, Jordi Cervera. L’anèctota que ha acompanyat l’homenatge ha estat quan Antoni Zaragoza ha estat convidat a cloure l’acte des de la cadira de l’alcalde que presideix el Saló de Plens.

Els pseudònims «Anzame» i «Duc d’Anzame»

La seva afició al periodisme comença l’any 1969, quan Antoni Zaragoza tenia 32 anys, i la seva primera presència a la premsa va ser al «Setmanari Reus» i més tard al «Diario Español», sempre protagonitzant comentaris i denúncies d’esdeveniments que afectaven a la vida reusenca. A més de col·laborar en la major part de publicacions periòdiques de la ciutat, també ha escrit en mitjans digitals i emissores de Ràdio, amb alguna presència també a Canal Reus TV .

Antoni Zaragoza ha format part d’un bon grup d’entitats de la ciutat, com el Reus Deportiu, o la secció de muntanya del Reddis, a part de ser «Brocanter d’Honor», nomenament fet per la Cambra de Comerç de Reus, de la Borsa del Col·leccionista.

Com a fotògraf, ha documentat amb 500 fotografies diferents llibres publicats a Reus, una cinquantena dels quals han estat publicats a través de l’Ajuntament. El seu arxiu fotogràfic ha documentat diferents exposicions i també ha participat en donacions a l’Arxiu Municipal i també al Museu de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.