REDESSA, 30 anys acompanyant  empreses i emprenedors 

Aquest mes de gener hem donat el tret de sortida als actes vinculats al 30è aniversari de REDESSA. Una celebració que ens servirà per acostar a la ciutadania l’activitat de suport a la iniciativa empresarial, la innovació i la captació i retenció de talent, que impulsem des de l’empresa municipal. 

Ara fa trenta anys, al 1994, es va crear REDESSA i poc després, al maig de 1995, s’inaugurava un dels primers centres d’empreses de Catalunya, el del Viver del Camí de Valls. REDESSA va ser doncs, una iniciativa pionera des dels seus orígens, igual que ho havien estat els projectes que s’havien establert en els mateixos terrenys sobre els quals s’aixecava aquest primer centre: l’única refineria de tot l’Estat construïda en un municipi sense port, La Vilella, i la fàbrica de rentadores Crolls. 

Amb aquests orígens, marcats per l’esperit emprenedor que també defineix la ciutat, REDESSA va continuar creixent adaptant-se a les necessitats de les empreses que s’hi han instal·lat, unes 600 en els seus 30 anys d’història. 

En els últims anys, l’activitat s’ha centrat en l’impuls de dos sectors estratègics, el tecnològic i l’agroalimentari, amb nous serveis d’impacte a tot el territori: la Incubadora TIC –per la qual han passat ja 40 startups– i el Hub Foodtech & Nutrition, que compta amb 60 adherits, entre els quals, empreses agroalimentàries, centres d’investigació, administracions, startups i spinoffs, a més de les 80 empreses associades al Clúster TIC.

REDESSA gestiona actualment 3 centres d’empreses REDESSA Viver, REDESSA Cepid i REDESSA Tecno, i el complex de REDESSA Naus, que sumen una ocupació global del 95%. Enguany, incorporarà a aquest catàleg el centre d’empreses de REDESSA Innovació, situat al campus de Bellissens, on s’instal·larà la seu de T-Systems, l’empresa tecnològica més gran de la demarcació. 

A l’horitzó encara hi ha més projectes que aposten pel creixement econòmic i social, i tot un any per endavant per celebrar les iniciatives emprenedores i empresarials vinculades a REDESSA, en un aniversari al qual està convidada tota la ciutadania.

Josep Baiges Gispert

Regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.