Represa dels tallers d’estalvi energètic als centres cívics a partir de setembre

taller_eficiencia_energetica_centres civics reus

Unes dues-centes persones han assistit els mesos d’abril, juny i juliol del 2017 als tallers sobre conceptes bàsics de consum responsable i eficient «Com estalviar en la teva factura d’electricitat i aigua», obert a tota la ciutadania i adreçat de manera especial a les famílies amb vulnerabilitat social. Els tallers, organitzats per la Regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d’Inclusió Social, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus, s’han fet a diversos equipaments municipals. Ara, estan previstos vint tallers més per als mesos de setembre, octubre i novembre als sis centres cívics i al Casal de les Dones.

Calendari
Els tallers es faran de 10:00 a 11:00 h i el calendari i la ubicació prevista dels tallers és la següent:

 • Dilluns, 18 de setembre al Centre Cívic Llevant
 • Dijous 21 de setembre, Centre Cívic Mestral
 • Dijous 28 de setembre, CC Migjorn
 • Dilluns 2 d’octubre, CC Mas Abelló
 • Dijous 5 d’octubre, CC Ponent
 • Dilluns 9 d’octubre, CC Llevant
 • Dilluns 16 d’octubre, CC Mestral
 • Dijous 19 d’octubre, CC Migjorn
 • Dilluns, 23 d’octubre, Casal de les Dones
 • Dijous 26 d’octubre, CC Ponent
 • Dilluns 30 d’octubre, CC Mas Abelló
 • Dijous 2 de novembre, CC Llevant
 • Dilluns 6 de novembre, CC Mestral
 • Dijous 9 de novembre, CC Migjorn
 • Dilluns 13 de novembre, Casal de les Dones
 • Dijous 16 de novembre, CC Ponent
 • Dilluns 20 de novembre, CC Mas Abelló
 • Dijous 23 de novembre, CC Llevant
 • Dilluns 27 de novembre, CC Mestral
 • Dijous 30 de novembre, CC Migjorn

Contingut
Aquests tallers es van començar a fer l’any 2014, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Aquest mes de setembre, es reprenen amb motiu de la nova convocatòria de subvencions per fer front a la pobresa energètica, ja que les persones que reben aquestes ajudes són els principals destinataris.

Es tracta d’una xerrada on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d’aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d’una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per a realitzar una millora de l’eficiència i per tant, d’estalvi energètic potencial. Per això, es recomana als assistents portar la darrera factura d’aigua, gas i llum.

Aquest taller se suma a tota una sèrie de mesures per fer front a la pobresa energètica, d’acord amb el decret llei del Codi de consum de Catalunya que obliga a les companyies de gas i d’electricitat a adoptar les mesures adequades per garantir el subministrament energètic als consumidors vulnerables.

Punt d’Assessorament Energètic
Amb el mateix objectiu de fomentar el consum responsable de l’aigua i l’energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, enguany s’ha impulsat a Reus la creació d’un Punt d’assessorament energètic obert a tothom, que fins ara ha atès una vuitantena de persones. Qui vulgui pot demanar-hi cita prèvia i consultar amb la seva factura si té possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l’ús dels subministraments, de reducció de potència, etc. La factura és un requisit imprescindible, ja que es tracta d’un assessorament personalitzat.

Durant la visita, un professional del col·legi d’enginyers, una vegada estudiada la situació dels subministraments de la persona que fa la consulta, facilita les recomanacions que considera adients per la millora de l’eficiència energètica i la disminució de la despesa: canvi de tarifa, canvi de potència, canvi de companyia subministradora o  tramitació del Bo Social, entre altres.

L’accés a aquest servei pot ser per pròpia iniciativa, derivat pels professionals, derivat per ser beneficiari d’ajuts de Serveis Socials per tema de subministraments, o derivat per altres entitats socials: Càritas, Creu Roja, Sant Vicents de Paul, etc.

En qualsevol cas, cal demanar hora mitjançant cita prèvia a través del Web de l’Ajuntament o del telèfon 977 010 010.

Subvencions contra probresa energètica
L’Ajuntament de Reus va obrir a final de maig la convocatòria d’ajudes per contribuir a evitar la pobresa energètica a la ciutat, amb una partida econòmica prevista de 143.000 euros, ampliable en funció de les necessitats i de les disponibilitats pressupostàries.

Enguany el termini de presentació de sol·licituds s’ha ampliat d’un mes a sis mesos. Les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre les despeses de subministraments elèctric i de gas poden sol·licitar l’ajut fins al 30 de novembre.

Tothom que demana aquest ajut ha d’assistir a un d’aquests tallers d’estalvi energètic o bé ha de demanar cita al punt d’assessorament energètic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.