Reus acull Camins d’FP 2019, la Fira de formació professionalitzadora del Camp de Tarragona

Reus serà de nou la seu del certamen Camins d’FP, que enguany se celebra els dies 8 i 9 de maig a les instal·lacions de firaReus, concentrant en un únic espai tota l’oferta de formació professional i de certificats de professionalitat del Camp de Tarragona.

La fira, que enguany s’impulsa des de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus i des de Mas Carandell, és organitzada un any més conjuntament amb Tarragona Impulsa, Vallsgenera, Concactiva, l’Eina del Vendrell, els ajuntaments de Tarragona, El Vendrell, Valls, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona, els Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i la Direcció provincial del Servicio Público de Empleo Estatal.

L’esdeveniment és d’entrada lliure i té per objectiu mostrar el potencial i la qualitat de l’oferta de formació professional té al Camp, i s’adreça a estudiants, famílies, centres de formació, persones treballadores en actiu i en atur, professionals i organitzacions del territori. En aquesta edició es comptarà amb 41 expositors i s’espera poder arribar a les 1500 visites en els dos dies de durada, en un horari de 9 a 18h el dimecres dia 8 i de 9 a 15h el dijous dia 9 de maig.

La conferència inaugural de la fira, que versarà sobre la Formació Professional Integrada, serà dimecres a les 11h i anirà a càrrec de Mercè Garau, directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i de Joan Lluís Espinós, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial. Aquesta conferència precedirà la visita de les autoritats pels diferents estands que ocuparan el foyer i la planta baixa del recinte firal.

Programa
El programa de la fira es completa amb altres sessions tècniques com la presentació de dimecres sobre l’Acreditació de competències professionals, a  càrrec de Núria Pi, directora tècnica de l’Àrea de Qualificacions de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals; la del Desplegament de la Llei d’FP, que oferirà dimecres a la tarda el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabian Mohedano, i la del dijous al matí sobre FP i tendències de futur: perfils professionals i sectors emergents, en la que intervindrà Àngel Tarriño, g estor de projectes de la Fundació BCN FP.

D’altra banda Camins d’FP també ha programat dues taules d’experiències, una a càrrec d’empreses, la tarda de dimecres, en la que intervindran Leroy Merlin, Indústries Teixidó, el Port de Tarragona i Sorigué, i l’altra d’exalumnes de formació professionalitzadora de diverses famílies professionals que explicaran la seva trajectòria a la vida activa a partir de la seva formació en FP.

Finalment  el dijous al migdia s’exposaran les novetats als cicles d’FP pel curs 2019/2020 i en concret s’explicarà una experiència pionera a la Conca en aquesta línia, per part, respectivament, dels Serveis territorials d’Educació i de Concactiva. I a continuació CoopCamp i l’Institut Jaume Huguet de Valls portaran a terme una xerrada sobre l’Economia social i cooperativa a l’FP.

Altres activitats
La fira comptarà amb moltes més activitats complementàries, com dues sessions d’orientació acadèmica en grup, que aniran a càrrec del departament d’Educació de la Generalitat i de Mas Carandell. I també punts d’orientació professional individual atesos per professionals de l’Oficina Jove de Reus.

A més, durant l’horari d’apertura de la fira, els expositors oferiran al públic una escaleta d’activitats relacionades amb la seva oferta formativa. Aquestes demostracions de diversos àmbits professionals aniran a càrrec de l’alumnat dels respectius centres de formació.

Finalment tindrà lloc el concurs de cartells per escollir la imatge gràfica de l’edició Camins d’FP 2020, un concurs que organitza l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus a partir de les creativitats dissenyades pel seu alumnat. El públic assistent podrà triar, com en les anteriors edicions mitjançant votació, d’entre un total de 15 propostes que seran exposades durant la fira.

Patrocini i inscripcions
Camins d’FP 2019 compta en aquesta edició amb el patrocini de l’associació provincial del metall APEMTA, així com de les empreses Indústries Teixidó, el Port de Tarragona i Sorigué.

La proximitat al període de preinscripció és fonamental per l’organització de la fira ja que permet tenir una idea més propera del que es fa en cada institut en un moment en que cal optar entre determinats estudis i sortides professionals.

El programa complet així com la llista sencera de centres expositors es pot consultar a l’enllaç http://ves.cat/epab . Per qüestions d’aforament es recomana inscripció tant per assistir a les diferents sessions programades com per visitar la fira en grup, aquesta es poden fer a http://ves.cat/eo7K.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.