• Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 • Els 7 tresors del Patrimoni Cultural de Reus

Reus serà la Capital de la Cultura Catalana 2017, un projecte ambiciós que pretén projectar Reus com a referent cultural arreu del territori, i la commemoració del qual començarà el mes de gener i s’allargarà durant tot l’any 2017.
Al voltant d’aquesta distinció, la ciutat du a terme diferents campanyes per donar a conèixer que serà la Capital de la Cultura Catalana durant l’any vinent i, és per aquest motiu, que en les darreres setmanes, s’ha realitzat una campanya de participació popular per tal de trobar 7 tresors del Patrimoni Cultural de Reus. Entre els diferents candidats s’ha decidit que els principals actius culturals que té la ciutat són: – Els gegants de Reus – La Tronada – Les Tres Gràcies – La Prioral de Sant Pere – El Ball solemn ne curt de l’Àliga davant de la Mare de Déu de Misericòrdia – El Vermut – La Plaça del Mercadal
La participació en la votació s’ha realitzat majoritàriament des del Baix Camp, tot i que l’aportació a la tria dels tresors patrimonials prové d’arreu les comarques catalanes com el Tarragonès, Barcelonès, l’Alt Camp, Baix Llobregat, …. Així doncs, un total de 1.226 persones van emetre 7.332 vots, per tal d’escollir els que consideren com a principals tresors patrimonials de la ciutat de Reus. Els ciutadans han triat tresors del patrimoni cultural, tant materials com immaterials. La campanya va començar demanant als participants quins consideraven que eren els millors tresors i, a partir d’aquí, se’n van escollir 30, d’entre els quals, finalment, s’han triat els 7 més representatius.

tronada

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.