•Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017•

Cartell Reus Capital cultura catalana 2017

Amb més de 80 projectes confirmats i una previsió d’arribar a més de 200, que es desenvoluparan durant tot aquest any, Reus ha donat a conèixer la programació de la Capital de la Cultura Catalana 2017. L’alcalde Carles Pellicer, la regidora de Cultura Montserrat Caelles, el president de l’entitat Capital de la Cultura Catalana Xavier Tudela i el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona Joan Olivella han presentat els eixos principals de la programació. El cartell de Reus Capital de la Cultura Catalana, presentat també aquest gener, inclou el lema “Fem Cultura”.

Tal i com ha recordat la regidora de Cultura entre els criteris que s’han tingut en compte a l’hora de seleccionar els projectes confirmats hi ha hagut la seva qualitat, el fet que siguin innovadors i signifiquin una novetat per a la ciutat i que tinguin en compte la inclusió i superació de les barreres econòmiques i socials, que impliquin diferents col·lectius o també a les persones amb discapacitats. Tot això juntament amb una important valoració de la creativitat, la presència de talent emergent, l’experimentació cultural, la sostenibilitat i la projecció de futur que puguin tenir les propostes.

Entre els principals objectius de la Regidoria de Cultura hi ha el de poder fer arribar la cultura al conjunt de la ciutat, de manera que es treballa per fer-ne partícips els diferents col·lectius ciutadans, entitats veïnals i grups de partici- pació ciutadana de manera que la ciutat s’ompli de cultura.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha explicat que per a Reus el fet de ser Capital de la Cultura Catalana representa una oportu- nitat: “És, de fet, una de les prioritats del nostre mandat, i la cultura i la projecció de ciutat transmeten els valors que hem heretat dels nostres avantpassats i que volem projectar cap al futur”.

El pressupost global d’aquest esdeveni- ment és de 540.000 euros i es preveu que aquesta quantitat es pugui incrementar en els pròxims mesos. Una part important d’aquesta previsió és fruit del compromís de diferents patrocinadors i col·laboradors privats.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.