Reus celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus ha programat un cicle d’activitats gratuïtes organitzades per les entitats socials que formen part del Consell Municipalde la Discapacitat, des del19 de novembre fins al 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu és aprofitar aquesta efemèride per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva que promogui el benestar de tothom.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica l’objectiu de la programació amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: «Tant l’any passat, com enguany, tot i les dificultats que suposa la pandèmia, les entitats del Consell Municipal de la Discapacitat han organitzat activitats per celebrar aquesta data assenyalada. Per això, i per la tasca excel·lent que fan durant tot l’any a la ciutat, vull aprofitar aquesta ocasió per felicitar totes les persones que formen part d’aquestes entitats. A més, un any més, tornem a posar de manifest la capacitat de superació extraordinària de moltes d’aquestes persones, com és el cas del protagonista del documental que veurem el dia de l’acte institucional».

L’acte institucional, 3 de desembre

Enguany, l’acte institucional, que presentarà la directora assistencial de Villablanca, Àngels Ortega, està previst que es faci el 3 de desembre al Centre Cultural Castell del Cambrer a partir de les 17.30 h. Primer, actuarà Down Revolution a la plaça del Castell. Després, l’acte continuarà a l’interior de l’edifici amb l’estrena a Reus de la versió breu del documental Kayak no límits, Menorca a cegues, presentat pels protagonistes, Isaac Padrós i el seu guia, Rai Puig. Per acabar, hi haurà l’actuació de ball de Wapacha Diversity. Amb motiu de la pandèmia, l’aforament per assistir a aquest acte està limitat a les persones que facin la inscripció a través del correu electrònic nbalsells@reus.cat.

El mateix dia, s’han programat també altres activitats: a les 20.30 h el programa «Qüestió de fons» de Canal Reus TV farà una edició especial amb motiu d’aquest dia internacional amb el títol «70 anys en l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual: una mirada des de Reus», que consistirà en una taula rodona organitzada per la Fundació Villablanca; al vespre, Al vespre, s’il·luminarà de color taronja la façana del Gaudí Centre, i durant tot el dia, l’Associació d’alzheimer i altres trastorns neurocognitius Reus i Baix Camp presentarà el vídeo «Dia a dia: la convivència amb la malaltia d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius» a les xarxes socials.

Altres activitats


A més, del 22 al 30 de desembre es pot visitar al Centre Cívic del Carme l’exposició de diverses manifestacions artístiques «Salut mental en primera persona» a càrrec de l’Associació Salut Mental Dr. Francesc Tosquelles.

Amb anterioritat, s’han organitzat moltes altres activitats, a algunes de les quals cal inscripció prèvia o adquirir l’entrada. Així, aquesta setmana, el divendres, 19 de novembre, a les 19 h, a la Fundació Privada Reddis l’Associació Supera’t organitza la xerrada «Famílies: autisme i creixement» a càrrec de Gabriela Pose, psicòloga clínica, i Miriam Torre, psicòloga i terapeuta. L’endemà, el dissabte 20 de novembre, a les 18.30 h al Palau Bofarull, Aspercamp organitza la xerrada «El cervell Asperger», a càrrec de Carles Vallvé.

La setmana següent, el 24 de novembre, de les 17 a 18 hores, Down Tarragona ha organitzat enquestes als carrers de la ciutat; el 25 de novembre, a les 10 h, al Centre de Lectura, Fundació La Tutela organitza una jornada amb el títol «La nova llei de suports a la capacitat: un pas més en la defensa dels drets humans» i a les 18 h, al Teatre Bartrina, el Centre Bellissens, de la Fundació Villablanca, representarà l’obra de teatre Aquellas tardes del recuerdo; el 26 de novembre, a les 10 h, al passeig de la Boca de la Mina, el Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Pere Mata, en col·laboració amb Ennatura’t, organitza una Marxa nòrdica inclusiva; el 27 de novembre, a les 10.30 h, al Club Natació Reus Ploms, l’Associació Supera’t en col·laboració amb el Club Natació Reus Ploms organitza una jornada esportiva amb la secció de bàsquet dels Ploms i, a les 19.30 h, al Palau Bofarull, Wapacha Diversity en col·laboració amb Aspercamp organitza una actuació de ball i la xerrada «Inclusió, educació i realitat», a càrrec de Rosa Ferreiro, economista i formadora en competències actitudinals; el 28 de novembre, a les 10 h, l’Associació Supera’t en col·laboració amb Reus Esport i Lleure organitza la Primera Cursa per a la Integració Supera’t.

La darrera setmana, el 30 de novembre, a les 17.45 h, al Centre cultural Castell del Cambrer, Down Tarragona organitza la xerrada «Gestió i treball dels professionals en l’àmbit educatiu amb persones amb discapacitat intel·lectual», a càrrec de Judith Navas, i l’1 de desembre, a les 10 h, al Centre Cívic Llevant la Residència Marinada de la Fundació Villablanca organitza un taller de cuina.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.