Reus celebrarà el 13 de juny la 13a edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel•lència

 • Els guardonats són Juan A. Samaranch, Sergi Ferrer-Salat (Ferrer), Tricicle, Jordi Faulí, Víctor Amela, Samanta Villar, Inma Shara, Borja Corcóstegui, Irene Montalà i Oriol Tarragó
 • La periodista Danae Boronat conduirà la gala de lliurament dels guardons, on hi haurà un sopar solidari en benefici de la Fundació Rosa María Vivar

 

L’Ajuntament de Reus i la Fundació Gresol han presentat avui la tretzena edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, que es lliuraran el pròxim 13 de juny a l’auditori Gaudí del Tecnoparc firaReus, a partir de les 19h. L’acte ha comptat amb la participació del president de la Fundació Gresol, Emili Correig, el regidor de Promoció Econòmica en funcions, Marc Arza, i el director gerent de la Fundació Gresol, Robert Moragues, els quals han donat a conèixer tots els detalls sobre la gala de la setmana vinent.

 

Els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, guardons promoguts per la Fundació Gresol en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, destaquen com una de les principals trobades socials a la capital del Baix Camp. És per això que any rere any reben el suport d’un gran nombre de representants de tots els àmbits de la societat civil de les nostres comarques.

 

La Fundació Gresol lliura aquests premis amb l’objectiu de distingir persones que han destacat per la seva trajectòria professional i personal, pels seus mèrits i per la seva dedicació. La gran participació i l’èxit assolit en totes les edicions anteriors encoratja de nou la Fundació Gresol a organitzar aquesta gala, que concentra personalitats de renom de totes les àrees, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat. Entre els premiats en edicions passades figuren personalitats tan rellevants com Pau Gasol, Valentí Fuster, Luis del Olmo, Ferran Adrià, Juan A. Samaranch i Torelló, Isidre Fainé, Carles Sentís, Eduard Punset, Antoni Brufau, Mercè Sampietro, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Anna Ferrer, Maribel Verdú, Elena Arzak, Josep M. Pou, Marc Márquez, Jordi Cruz, Joan Pera, Manel Fuentes, Josep M. Mainat, Ildefonso Falcones, María Blasco o Rafael Matesanz, entre d’altres.

 

Els premiats de la tretzena edició són:

 • Jordi Faulí (Arquitectura)
 • Inma Shara (Música)
 • Borja Corcóstegui (Medicina)
 • Víctor Amela (Literatura)
 • Juan A. Samaranch (Esport)
 • Samanta Villar (Periodisme)
 • Sergi Ferrer-Salat (Medi Ambient)
 • Tricicle (Teatre)
 • Irene Montalà (Televisió)
 • Oriol Tarragó (Reusenc Il·lustre)

 

Tots els guardonats assistiran a la gala i recolliran personalment el premi. També compartiran la vetllada i el sopar posterior amb tots els assistents. El guardó és una reproducció del bust de l’arquitecte Antoni Gaudí, obra de l’escultor Joan Matamala, realitzat en bronze.

En aquesta ocasió, el sopar solidari serà en benefici de la Fundació Rosa María Vivar, dedicada a l’atenció de malalts d’Alzheimer. Aquesta entitat, com ella mateixa destaca, neix de la necessitat de proporcionar a tots els afectats del territori un centre diürn excel·lent per al tractament no farmacològic de la seva malaltia, “basat en les teràpies per a l’estimulació cognitiva més innovadores i conservar la seva qualitat de vida. Una solució també per als familiars i cuidadors, perquè puguin continuar les seves vides amb la tranquil·litat de saber que els seus éssers estimats estan millor que a casa”.

La conductora de la gala serà una cara ben coneguda per tots, en especial pels aficionats al món del futbol, com és la periodista i presentadora tarragonina Danae Boronat, lligada a Movistar+.

 

 

Guardonats

 

 • ARQUITECTURA: JORDI FAULÍ

Arquitecte director i coordinador de les obres de la Sagrada Família des de 2012. Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Ha estat membre del comitè científic de diverses exposicions dedicades a la figura de Gaudí. Ha realitzat diverses publicacions i articles relacionats amb la Basílica, així com conferències a diferents ciutats del món sobre Gaudí i la Sagrada Família. Premi Ciutat de Barcelona 2010 Arquitectura i Urbanisme, per l’execució de les naus del Temple projectades per Gaudí.

 

 • MÚSICA: INMA SHARA

Directora d’orquestra. Va començar amb la música quan només tenia 4 anys i als 16 es va decantar per la batuta. Va debutar com a directora d’orquestra amb 27 anys. El 2008 va ser la primera dona que va dirigir un concert al Vaticà, davant 7.000 persones i el papa Benet XVI, amb motiu del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Ha estat guardonada amb el Premi a l’Excel·lència Europea per la seva projecció internacional i la seva aportació a la música clàssica. Recentment ha publicat el llibre ‘La Batuta Invisible’, dirigit al teixit empresarial. També imparteix conferències sobre lideratge, gestió d’equips i motivació.

 

 • MEDICINA: BORJA CORCÓSTEGUI

Director mèdic i cofundador de l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona. Metge cirurgià i oftalmòleg especialista en retina. Lidera el rànquing dels especialistes en oftalmologia amb més bona reputació d’Espanya, segons el primer Monitor de Reputació Sanitària (MRS). És pioner en la introducció i el desenvolupament de la vitrectomia a Europa i precursor en la unió de la investigació clínica i genètica de retina. És Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Ha rebut premis com Pohl Lecture (2005) o Protagonistas (2010).

 

 • LITERATURA: VÍCTOR AMELA

Periodista i escriptor, col·labora en diversos mitjans de comunicació i actualment presenta el programa ‘Ho has vist!?’ A TVE Catalunya. Des de 1984 signa en ‘La Vanguardia’ i s’autodefineix el degà de la crítica televisiva a la premsa espanyola. És cocreador de ‘la contra’ de ‘La Vanguardia’, on porta 2.200 entrevistes publicades. Ha publicat quatre novel·les, a banda d’altres llibres: El càtar imperfecte (2013), Amor contra Roma (2014), La filla del capità Groc (premi Ramon Llull 2016) i, recentment, Jo vaig poder salvar Lorca (2019).

 

 • ESPORT: JUAN A. SAMARANCH

Vicepresident primer del Comitè Olímpic Internacional i membre del Comitè Olímpic Espanyol. També és vicepresident de la Unió Internacional de Pentatló Modern i president del consell d’Olympic Channel Services, S.L. En la seva activitat professional privada és CEO i soci fundador de GBS Finanzas. També és vicepresident del Reial Automòbil Club de Catalunya i president del Comitè Organitzador del Summit Shopping Tourism & Economy de Madrid.

 

 • PERIODISME: SAMANTA VILLAR

Periodista. La seva trajectòria professional comença a TV3 com a ajudant de realització. Més tard, s’incorpora als informatius territorials de TVE Catalunya com a presentadora durant sis anys. El 2005 fitxa per España Directo, on s’estrena com a reportera. El 2009 va aconseguir la fama a la petita pantalla amb el programa ‘21 días’ de Cuatro, cadena on després va continuar la seva carrera amb altres projectes: ‘Conexión Samanta’ i ‘9 meses con Samanta’, aquest últim amb un detallat seguiment del seu embaràs de bessons. També hem pogut veure-la a ‘Samanta i…’ i aquest 2019 ha estrenat ‘La vida con Samanta’, continuant la tendència dels seus programes de tele-realitat i entrevistes tant amb celebritats com personatges singulars, convidant-los a casa seva.

 

 • MEDI AMBIENT: SERGI FERRER-SALAT

President de Ferrer. També és fundador i propietari del celler Ferrer Bobet i Monvínic. President de la Fundació del Conservatori del Liceu. És membre del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible) de la Generalitat i exdirector de la Comissió de Sostenibilitat Mediambiental del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona 2020. Des de Ferrer, l’any 2015 van engegar l’Estratègia de Sostenibilitat Our Planet, Our Life, que engloba cinc línies estratègiques: gestió sostenible dels recursos naturals, mitigació i adaptació al canvi climàtic, preservació de la biodiversitat, ecoinnovació i desenvolupament sostenible, i sensibilització i capacitació ambiental.

 

 • TEATRE: TRICICLE

Carles Sans, Joan Gràcia i Paco Mir són únics per la seva manera de fer riure, basada en l’humor gestual. Tricicle, que complirà enguany 40 anys de trajectòria, és l’única companyia teatral d’Espanya en la qual els seus fundadors continuen en actiu exercint d’actors. Cada espectacle seu està de gira uns 4 anys, i han creat 10 obres. La seva última, ‘Hits’, un ‘grans èxits’, significa la gira de comiat. Acabarà l’any 2020 i, naturalment, ha generat un gran interès per part del públic. Tricicle ha actuat per tot el món. El seu humor és internacional i s’ha convertit en un referent. Ha estat present també en els àmbits del cinema, la televisió, la publicitat… I han produït i dirigit espectacles que han portat la qualitat i el segell inconfusible de Tricicle.

 

 • TELEVISIÓ: IRENE MONTALÀ

Model i actriu. Va començar en sèries de TV3 com ‘Poblenou’, ‘Estació d’enllaç’, ‘Temps de silenci’ o ‘Mirall Trencat’. En el cinema, es va iniciar amb papers de repartiment en pel·lícules com ‘Faust 5.0’ (2001) o ‘El millor que li pot passar a un croissant’, de Paco Mir (2003). El 2004 va aparèixer a la sèrie ‘Cuéntame cómo pasó’, tot i que on realment va guanyar molta popularitat va ser a la sèrie d’Antena 3 ‘El internado’ (2009). El 2014 va participar en la segona temporada de ‘Nit i dia’ i el 2018 va incorporar-se a ‘La Verdad’, de Telecinco, i també a ‘Presunto culpable’, d’Antena 3.

 

 • REUSENC IL·LUSTRE: ORIOL TARRAGÓ

Dissenyador de so. Nascut a Reus en el si d’una família d’arquitectes, va deixar de costat la tradició familiar per una trajectòria que li permetés igualment explorar la seva creativitat i va estudiar a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Després de fundar a Barcelona el seu estudi, va començar a col·laborar amb directors com Jaume Balagueró o Juan Antonio Bayona. Ha dissenyat el so de molts llargmetratges com ‘[Rec]’ (2007), ‘El orfanato’ (2007), ‘Lo imposible’ (2012), ‘Enemy’ (2013), ‘El Niño’ (2014), ‘Penny Dreadful’ (2014), ‘Crimson Peak’ (2015) o ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ (2018). Ha estat guardonat amb set premis Gaudí, quatre premis Goya i una Bobina d’Or (premi atorgat per l’Associació Nord-americana de Muntadors de So) per ‘El orfanato’.

 

 

Els col·laboradors

La Fundació Gresol compta amb la col·laboració de diverses entitats i empreses per organitzar aquesta gala com són l’Ajuntament de Reus, Santander, Port de Tarragona, Mémora Serveis Funeraris, Autolica, Vermuts Miró, Aquí Energia, ElringKlinger, Òptica Robusté, La Fira Centre Comercial Reus, Rabat Zaida, Clos Montblanc, AG Planning Gourmet, Rabassa Arts Gràfiques, NH Hotel Group i Chocolates Valor.

 

 

Com participar-hi?

Tots els participants fan una donació de 60 euros i les persones interessades a assistir-hi han de formalitzar prèviament la seva inscripció trucant al telèfon 977 328 481, enviant un correu electrònic a l’adreça inscripcions@gresol.org o a través del formulari del nostre web. Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la Fundació www.gresol.org

 

 

La Fundació

La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i l’excel·lència de destacades personalitats. La Fundació es va fundar per formar i reforçar els vincles existents entre els empresaris del territori, denominat històricament com Catalunya Nova, generant així un valor afegit a les nostres comarques. Avui en dia, la Fundació s’ha consolidat com un magnífic fòrum de trobada i debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa prop de 150 empresaris que representen les empreses més importants del Camp de Tarragona. Després d’una llarga trajectòria, la Fundació Gresol s’ha convertit en una reconeguda tribuna d’anàlisi per afavorir la projecció de les iniciatives empresarials que es duen a terme al nostre territori.

 

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.