Reus Cultura convoca el Premi Ciutat de Reus de composició per a corals infantils

L’Institut Municipal Reus Cultura ha publicat aquest divendres, 3 de setembre al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona la convocatoria del Premi Ciutat de Reus de composició per a corals infantils.

El premi té com a objectius promoure la creació musical i proveir les corals i les escoles de música de repertori adaptat a les estètiques actuals. La convocatòria és biennal i d’àmbit internacional, s’adreça a persones físiques individuals vinculades a la creació i la pedagogia musicals, i no comporta cap tipus de pagament en concepte de drets d’inscripció.

Per a cadascuna de les modalitats hi haurà un premi únic de 750 euros. El jurat, a més dels premis en metàl·lic, pot concedir un nombre il·limitat d’accèssits, el premi dels quals serà l’edició i publicació del treball en el «Cançoner Virtual» de la convocatòria corresponent. Aquest cançoner serà a la pàgina web de l’Ajuntament de Reus i de lliure difusió. Les obres publicades seran propietat de l’IMRC.

Segons el tipus d’obres o les edats dels cantaires a qui van dirigides es presenten cinc modalitats de participació:

Text en català:

  • Cantaires de 5 a 7 anys (nivell fàcil). Cançó a una sola veu amb acompanyament instrumental.
  • Cantaires de 7 a 10 anys (nivell fàcil). Polifonia a dues o tres veus amb acompanyament instrumental o sense.
  • Cantaires de 10 a 14 anys (nivell mitjà i mitjà alt). Polifonia a dues o tres veus amb acompanyament instrumental o sense.

Text en altres llengües:

  • Cantaires de 7 a 10 anys (nivell fàcil).  Polifonia a dues o tres veus amb acompanyament instrumental o sense.
  •  Cantaires de 10 a 14 anys (nivell mitjà i mitjà alt).  Polifonia a dues o tres veus amb acompanyament instrumental o sense.

L’acompanyament per a totes les modalitats serà amb piano o amb un grup instrumental de, com a màxim, 5 instruments. La part musical de les modalitats ha de ser inèdita, mentre que la lletra pot ser d’autor.

Cada concursant pot presentar un màxim de cinc obres, una per a cada modalitat. Les inscripcions es podran presentar del dia 1 al 20 de desembre. El lliurament dels premis es farà públic durant la primavera de 2022 dins dels actes de la Trobada de corals infantils que es celebrarà a Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.