Reus dedica una setmana a fomentar l’envelliment actiu en el marc de l’Olimpíada de la Gent Gran

L’Ajuntament de Reus organitza del 15 al 20 d’octubre una setmana d’activitats sota el lema “Gent gran, gent activa: Olimpíada de l’envelliment actiu”, una experiència novedosa que parteix d’una proposta del Consell d’Infants Ciutadans i del Consell Municipal de Joves de Secundària del curs 2016-2017. Les regidories de Participació, Ciutadania i Transparència, d’Esports, de Salut i Reus Esport i Lleure, amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, s’han coordinat per fer possible aquest programa d’activitats.

El maig de 2017 la sessió plenària del Consell d’Infants Ciutadans, coordinat per la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, va recollir la proposta d’una “Olimpíada de la gent gran” que oferís a les persones grans la possibilitat de participar en esdeveniments esportius, culturals i lúdics.

Al mateix temps, el Consell Municipal de Joves de Secundària també va treballar i realitzar propostes sobre l’envelliment actiu. Responent a aquestes idees, i amb la voluntat de proporcionar recursos destinats a potenciar l’envelliment actiu, l’Ajuntament de Reus posa en marxa diferents iniciatives que tenen com a fil conductor la promoció de la salut, sobretot des de l’àmbit de l’esport i amb xerrades interactives, informatives i amb la participació social i cooperativa.

El programa de l’Olimpíada pel foment de l’envelliment actiu és el següent:

Dilluns, 15 d’octubre

  • 10:40 h. Sortida de la torxa inaugural de la Setmana de la Gent Activa, Gent Gran des de la plaça de les Oques fins al saló de plens de l’Ajuntament de Reus.
  • 11:00 h. Arribada de la torxa al saló de plens de l’Ajuntament de Reus seguida dels parlaments inaugurals de la setmana de la Gent Activa, Gent Gran. Una vegada finalitzats els parlaments inaugurals es donarà tret de sortida a la Setmana de la Gent Activa, Gent Gran amb un espectacle a càrrec de les alumnes de l’activitat de gimnàstica dels Casals Municipals de la Gent Gran.

Dimarts, 16 d’octubre

  • 17:00 h. Xerrada sobre “Què cal saber del dolor?”, al Centre Cívic Ponent. Què és, com es mesura, com el podem prevenir i tractar. Tractaments no farmacològics i farmacològics. Què hem de triar? A càrrec de Núria Solé, farmacèutica (Col·legi de Farmacèutics de Tarragona)

Dimecres, 17 d’octubre

  • 9:30 h. Torneig de futbol caminant al camp de futbol de la Pastoreta. Els equips han d’estar formats per 6 persones (5 jugadors i 1 porter). Es requereix inscripció prèvia. Les persones interessades es poden inscriure per equips o de manera individual.
  • 11:00 h. Esmorzar saludable pels participants al futbol caminant.
  • 17:00 h. Xerrada sobre “La sexualitat no té edat”, al Centre Cívic del Carme. A càrrec de Sonsoles Jiménez Jiménez, sexòloga.

Dijous, 18 d’octubre

  • 9:30 h. Jocs cooperatius per equips a la Plaça de la Llibertat. Els equips han d’estar formats per entre 2 i 4 participants. S’inclouran jocs senzills d’habilitat, equilibri, coordinació i punteria. Cal inscripció prèvia. Les persones interessades es poden inscriure per equips o de manera individual.
  • 11:00 h. Master class participativa sobre relaxació muscular a la plaça de la Llibertat, amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes. Oberta a tothom qui vulgui fomentar l’envelliment actiu.

Divendres, 19 d’octubre

  • 10:00 h. Master class participativa amb activitats físiques, dinàmiques i divertides. Oberta a tothom qui vulgui fomentar l’envelliment actiu. Al Pavelló Olímpic Municipal.

Dissabte, 20 d’octubre

  • 9:30 h. “Caminada intergeneracional pel foment de l’envelliment actiu”. El punt de sortida i d’arribada de la caminada serà a la plaça de la Llibertat. Hi haurà 3 recorreguts especificats (2, 5 i 10 quilòmetres). Cal inscripció prèvia.

Des de les diferents regidories de l’Ajuntament de Reus implicades en aquest projecte s’ha apuntat que l’activitat física no és incompatible amb el pas dels anys. Són moltes les persones grans de la ciutat que regularment realitzen activitat física d’intensitat mitjana o alta, ja sigui a les instal·lacions municipals o als clubs esportius. Altres persones segueixen algun programa d’activitat física moderada per recomanació mèdica.

Aquestes Olimpíades de la Gent Gran pretenen valoritzar aquesta realitat i engrescar les altres persones grans a trobar el tipus d’activitat física que més se’ls escaigui per a millorar la seva salut física i mental i proporcionar-los activitat social i realització personal.

Informació i inscripcions
Les inscripcions es poden realitzar des de l’1 a l’11 d’octubre de manera presencial o telefònica als centres cívics municipals, als casals municipals de la gent gran (ubicats als centres cívics Ponent, Mestral, Migjorn i Mas Abelló), a les oficines de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (al carrer de Sant Joan, edifici de l’antic Hospital, telèfon 9770100129) o bé al Pavelló Olímpic Municipal (carrer de Mallorca, 1, telèfon 977010888).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.