Reus Espais Vius finançarà el 50% de la inversió dels negocis que obrin als ravals de Sant Pere i Robuster

La regidoria d’Empresa i Ocupació ha presentat avui la línia d’ajuts vinculada al projecte Reus Espais Vius, per revitalitzar comercialment els ravals Robuster i de Sant Pere. La subvenció, dirigida a les persones emprenedores que apostin per obrir un nou negoci d’impacte social i mediambiental positiu als locals buits dels ravals, compta amb una dotació econòmica de 250.000 euros i es finançarà fins el 50% de la inversió amb un topall de 20.000 euros.

Els ajuts no són només econòmics, també inclouen un programa d’assessorament i acompanyament a les persones emprenedores que apostin per obrir els seus negocis en aquest eix comercial.

Una convocatòria que incorpora el criteri de negocis de triple impacte: social, econòmic i mediambiental i incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenible en els projectes que s’hi desenvolupen.

Es valoraran indicadors en tres àmbits. Alguns exemples de cada àmbit són els següents:

AMBIT SOCIAL

  • Contractació preferent de persones de col·lectius prioritaris: dones, persones en risc d’exclusió i joves de 18 a 29 anys.
  • Ús de proveïdors de serveis o productes de desenvolupament sostenible.
  • Polítiques d’igualtat de gènere.

ÀMBIT MEDI AMBIENTAL

  • Projectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible amb baix impacte ambiental i impacte positiu
  • Utilització de materials reciclables, eficiència energètica, reducció de consum d’aigua, reducció de residus, etc.

ÀMBIT ECONÒMIC

  • Disposar d’un mínim de proveïdors de productes i serveis de proximitat i/o comerç just.
  • Fer difusió explícita de l’origen dels productes i serveis que s’ofereixen.
  • Incorporar la innovació tecnològica
  • Incorporar elements d’economia circular

La valoració dels projectes es farà amb un sistema de puntuació. Cada indicador tindrà un valor d’un punt i seran necessaris un mínim de 3 punts per cada àmbit (social, ambiental i econòmic). El mínim de punts necessaris serà de 9.

La línia de subvencions estarà oberta fins el 30 de novembre de 2022. La convocatòria s’obrirà un cop es publiquin les bases als butlletins oficials, a mitjans de desembre.

Art als aparadors

La ruta artística “l’Art transforma els Ravals” promoguda en el marc del projecte Reus Espais es podrà gaudir fins que els locals es vagin emplenant amb nous negocis. Aquesta mostra d’obres d’arts, als aparadors de 18 locals, té el doble objectiu de posar en valor els aparadors buits a través de les intervencions artístiques i donar visibilitat a la comunitat artística.

Cada aparador explica un concepte relacionat amb una problemàtica medi ambiental o social i les obres s’han realitzat a partir dels residus que generem les persones en la nostra quotidianitat a partir dels missatges recollits en la campanya Com tranformaries el món?, que va recollir més de 1200 propostes de la ciutadania aquest estiu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.