Reus explica a Europa el Programa de Gestió Alimentària Responsable

agencia-de-residus-de-catalunya

La Regidoria de Benestar Social de Reus ha estat convidada pel Govern de Catalunya, a través de l’Agència de Residus, a formar part del Comitè Estratègic del projecte europeu ECOWASTE 4 FOOD, finançat pel programa INTERREG, per a la prevenció del malbaratament alimentari. Per això, dues professionals explicaran públicament el Programa de Gestió Alimentària, considerat una bona pràctica en aquest àmbit, als representants dels locals i regionals europeus que formen part d’aquest comitè els dies 4, 5 i 6 de juliol a Exeter (Regne Unit).

L’objectiu del projecte ECOWASTE 4 FOOD és, d’una banda, ajudar els socis a respondre millor a la reducció de residus alimentaris al llarg de tota la cadena alimentaria mitjançant l’ecoinnovació, com a part duna estratègia territorial més global que asseguri l’accés a una quantitat suficient d’aliments nutritius a tota la població. I de l’altra, demostrar que els residus alimentaris poden ser l’origen d’una economia eficient en els recursos i respectuosa amb el medi ambient per als territoris. Els socis s’han compromès a millorar les polítiques en la matèria durant els quatre anys de durada del projecte i, en particular, en influir en el Programa Operatiu Regional 2014-2020 dels fons FEDER. El projecte té un pressupost d’1.465.703,00 euros, i una durada de quatre anys (2017-2020).

La primera fase del projecte, de dos anys de durada (2017-2018), es dedica a l’aprenentatge interregional fins a la definició d’un pla d’acció regional, intercanviant experiències i aprenent els uns dels altres. Durant aquests dos anys, un comitè estratègic estarà activament involucrat en la selecció i validació de bones pràctiques en cadascun dels territoris participants i la seva adaptació a la realitat regional, i tanmateix en aportar la seva experiència a les altres regions europees.

La segona fase, de dos anys més de Jurada (2019-2020), es dedicarà a la implementació dels plans d’acció regionals dissenyats en la primera fase. Les diferents entitats que formin part del comitè estratègic seran les que aplicaran les actuacions del pla d’acció prèviament definit i susceptibles de ser finançades amb aportacions procedents de Fons FEDER.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.