‘Reus Horitzó 32’, el pla estratègic per definir un projecte de ciutat compartit i de futur

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, han presentat l’inici del procés d’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat “Reus Horitzó 32”, la proposta del Govern de Reus per projectar la ciutat a 10 anys vista i facilitar l’impuls d’iniciatives de ciutat a llarg termini.

Carles Pellicer, l’alcalde de Reus, ha definit “Reus Horitzó 32” com “un projecte que transcendeixi el govern i el consistori actual. Un projecte compartit amb la implicació d’agents socials, econòmics, culturals… amb tots els actors de la ciutat i també del nostre entorn més proper. Amb aquest pla estratègic, la ciutadania de Reus decidirà el seu futur”.

Al seu torn, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha afegit: “Posem en marxa un debat públic en què es tinguin en compte el màxim de mirades possible per construir una visió compartida de la ciutat que volem i necessitem; des de la diversitat i la pluralitat”. I ha afegit: “El paper dels veïns i veïnes de Reus és essencial per definir el rol de Reus com a ciutat protagonista del Camp de Tarragona”.

L’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat, impulsat des de la vicealcaldia, s’allargarà al voltant de 18 mesos i tindrà diferents fases:

  • La primera estarà centrada en fer una diagnosi de ciutat, a partir de dades i documents ja existents a l’Ajuntament i també amb la participació externa d’agents socials i econòmics de la ciutat.
  • La segona fase servirà per definir la ciutat a 10 anys vista, i implicarà la creació de diversos espais de reflexió i participació per recollir la mirada de la ciutadania.
  • La tercera i última fase servirà per definir què cal fer per aconseguir la ciutat definida per d’aquí a 10 anys, és a dir, l’estratègia a seguir, amb objectius i accions.
  • Finalment, el propi pla disposarà d’un seguiment per avaluar-ne el compliment.

Participació
El Pla Estratègic de Ciutat Reus Horitzó 32 inclourà la participació de la ciutadania en diversos aspectes:

  • El primer pas (entre maig i juny) serà la creació del ‘Fòrum ciutadà’, format per unes 200 persones que representin la diversitat de la ciutat, organitzades en grups de treball. Aquestes persones seran les encarregades de concretar els continguts del pla.
  • A partir de l’any vinent, el procés participatiu s’obrirà encara més a la ciutat. Es farà un procés participatiu de gran format per recollir propostes de la ciutadania.
  • L’elaboració del Pla Estratègic comptarà amb la implicació del cos tècnic de l’Ajuntament de Reus.
  • També es comptarà amb la participació activa dels grups municipals presents al consistori.
  • Finalment, també es convidarà els municipis de l’entorn amb qui Reus té  una relació més forta i històrica a fer aportacions al pla.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.