Reus Jazz Cava al Centre Cultural El Castell

L’Institut Municipal Reus Cultura, conjuntament amb el pianista i compositor Lluís Capdevila, han creat una programació de música estable anomenada Reus Jazz Cava a l’espai del Centre Cultural El Castell.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “aquest projecte neix amb la voluntat de tenir una programació estable durant tot l’any i recuperar el pol d’atracció cultural de la ciutat ahora que agafem el camí de la tradició jazzística de Reus”.

La capital del Baix Camp ha estat un referent de la música jazz durant els darrers quaranta anys. Amb el suport de l’Ajuntament i un públic que omplia els teatres Fortuny i Bartrina, fins i tot ha arribat a gaudir d’un festival internacional de jazz propi. Lluís Capdevila explica que “l’empremta del jazz a Reus és encara un símbol arrelat a la ciutat. No obstant, l’absència d’un dels seus principals impulsors, Jaume Juan Magrinyà, suposà un daltabaix per a l’Associació Amics del Jazz de Reus que ell havia presidit”. Anys més tard arribà el final del seu Keyboard Jazz Lounge, on s’hi havien fet les conegudes jam-sessions mensuals on músics d’arreu, també locals, feien enlairar l’ambient musical. Des d’aleshores, una parròquia fidel a aquesta música havia quedat òrfena d’aquesta proposta cultural.

Reus Jazz Cava neix des d’aquesta tradició musical per a bastir la programació cultural estable de ciutat i ho fa en un escenari idoni, el Centre Cultural El Castell, on el tercer dijous de cada mes de les 19:30 h a les 21:30 h s’hi faran aquests vespres de jazz gratuïts (amb reserva prèvia per tal de complir amb les mesures sanitàries decretades arran de la COVID19) per a tots els públics, amb la direcció artística de Lluís Capdevila, que hi ha instal·lat el seu piano de cua. La seva aposta consisteix en un concert breu (40 minuts) seguit d’una jam-session perquè hi puguin participar músics de l’escena local. No obstant, la prudència sanitària actual, aconsella que les primeres actuacions consisteixin en un concert de més durada.

La programació s’inaugura el 15 d’abril amb un concert del director artístic amb seu trio internacional: Petros Klampanis (contrabaix) i Luca Santaniello (bateria). Continuarà durant els següents mesos amb músics com Joana Cebolla, Ignasi González, Roger Gutiérrez, Gianni Gagliardi, Esteve Pi, Marc Cuevas, Genís Bagès, Joan Motera o Carlos Falanga, entre molts d’altres. Capdevila tindrà un paper actiu al piano durant l’arrencada i anirà canviant els músics a cada concert. A mesura que la proposta es consolidi hi programarà seccions rítmiques dirigides per pianistes, guitarristes i altres músics reconeguts de l’escena local i del país. 

Les entrades es podran adquirir a partir de la tarda d’avui dijous 8 d’abril al següent enllaç: https://www.eventbrite.es/e/entradas-reus-jazz-cava-lluis-capdevila-trio-148879587855

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.