Reus ofereix 280 places d’activitats d’estiu a infants amb necessitats especials o vulnerabilitat social

La Regidoria de Benestar Social facilita, un any més, l’accés a les activitats d’estiu als infants amb necessitats especials o amb famílies en situació de vulnerabilitat social, mitjançant el Casal d’estiu Adaptat, el Casal Adaptat Gaudi i el programa «Conviu l’estiu» i a través de diverses places, reservades específicament per aquests infants als casals d’estiu generalistes, organitzats per la Regidoria d’Ensenyament. En concret, s’ofereixen 280 places durant el mes de j uliol i 125, durant l’agost.

Aquest matí, les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella, i d’Ensenyament, Maria Dolors Sardà, han visitat les activitats de musicoteràpia i els tallers de treballs manuals i de teràpia amb gossos del Casal d’Estiu Adaptat.

Casal d’Estiu Adaptat
L’AMPA CEEP Alba gestiona l’organització del Casal d’Estiu Adaptat, que es fa del 2 al 27 de juliol de 9 a 13 h a l’Escola General Prim. Enguany, hi participen 40 infants escolaritzats en centres o unitats d’educació especial de Reus i infants de necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans i es realitzen diverses activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia.

Casal Adaptat Gaudi
Reus també compta, per segon any consecutiu, amb el Casal Adaptat Gaudi, adreçat als infants amb Asperger, TEA i altres trastorns de desenvolupament (TDA-H, etc.), organitzat per l’Associació Aspercamp. En concret, s’hi ofereixen 20 places cada setmana del 2 al 27 de juliol, de 9 a 13 h a l’Escola Rubió i Ors.

En aquest casal, els infants amb Trastorns de l’Espectrea Autista realitzen activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Unes pràctiques molt adients per potenciar les habilitats socials i comunicatives.

Integració dels infants amb necessitats especials
A més d’aquests dos casals, hi ha 25 infants amb necessitats especials, que compten amb un monitor de suport, i que participen dels casals d’estiu generalistes, organitzats per la Regidoria d’Ensenyament.

Conviu l’estiu
A través del programa «Conviu l’estiu», del 3 de juliol al 17 d’agost, de dilluns a divendres de 9 a 13 h, s’ofereixen 150 places setmanals durant el mes de juliol i 70 durant l’agost adreçades als infants de Reus d’edats entre els 3 i els 12 anys.

Les diverses propostes lúdiques que es realitzen són, entre altres, activitats aquàtiques a les piscines municipals i del Club Natació Reus Ploms, activitats de circ al Giny, el Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, i activitats hípiques a les quadres Mas Tallapedra. Unes activitats lúdiques i aquàtiques que enguany giren al voltant de la música, en sintonia amb Reus ciutat de la Música 2018.

Per accedir a aquestes activitats socioeducatives que es fan durant l’estiu a l’Escola Mowgli, l’Escola Rosa Sensat i el Centre Cívic Migjorn tenen prioritat els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social.

A més, la Regidoria de Benestar Social facilita l’accés d’aquests infants a places, 45 al juliol i 30 a l’agost, dels casals d’estiu que depenen de la Regidoria d’Ensenyament i que estan organitzats a diversos equipaments de la ciutat.

A banda del programa «Conviu l’estiu», 80 infants reben suport econòmic per poder pagar el casal d’estiu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.