Reus participa a les Jornades Europees del Patrimoni

Els propers 11,12 i 13 d’octubre se celebren arreu de Catalunya les Jornades Europees de Patrimoni. Municipis de tot el territori mostraran el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural,  programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Diferents formes d’apropar-nos a la riquesa patrimonial del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o biblioteques, entre moltes altres possibilitats.

Un any més, Reus se suma a la celebració de les jornades, amb activitats a les biblioteques municipals, amb visites al refugi de la Patacada i amb visites extraordinàries i dirigides al Gaudí Centre i al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata.

A la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus allotjada a l’antic escorxador municipal, que és una construcció del modernisme industrial, s’hi afegeix amb alguna activitat relacionada, en aquest cas, amb el patrimoni bibliogràfic local. Es tracta d’una xerrada sobre  la premsa històrica local de Reus, «La premsa escrita, baròmetre de la vitalitat reusenca», a càrrec del Director de Museus-IMRC de Reus Marc Ferran, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest fons. Aquesta activitat, que es farà divendres 11 d’octubre, a les 19:30h a la Biblioteca Xavier Amorós, obre el cicle «Tador i patrimoni» que les Biblioteques Municipals de Reus han organitzat per posar de relleu la importància del patrimoni bibliogràfic durant els mesos d’octubre i novembre.

D’altra banda, Reus Promoció un cop més es suma a les activitats d’aquestes jornades amb la següent programació el dia 13 d’octubre:

  • Visita al Gaudí Centre, centre d’interpretació dedicat a l’arquitecte Antoni Gaudí. Obert de 10h a 14h, entrada gratuïta amb audioguia inclosa.
  • Visita al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata, dissenyat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Obert de 11h a 14h, entrada gratuïta amb audioguia inclosa.
  • Visita familiar al Gaudí Centre, «Observem, escoltem i toquem en família», visita adreçada a famílies amb a nens i nenes de 4 a 12 anys, on petits i grans poden descobrir els trets més essencials de la vida i l’arquitecte Antoni Gaudí tot acabant  amb  un taller de manualitats relacionat amb l’obra de l’arquitecte. Inici a les 11h, durada aproximada 2 hores, es necessari reservar antelació.

El Consell d’Europa va crear les Jornades l’any 1991 i, des d’aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats durant tot un cap de setmana de setembre o octubre. Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició.

Ajuntaments, entitats i agrupacions culturals locals d’arreu d’Europa són els encarregats d’organitzar les activitats amb un clar objectiu: facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural, concebut com un bé comú tant a nivell local com a nivell europeu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.