Reus participa en l’esdeveniment col·laboratiu ‘EDhack’

L’Ajuntament de Reus, des de l’àrea de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania, i la Fundació Jaume Bofill posen en marxa la iniciativa EDhack Reus, un laboratori d’idees que convida a dissenyar propostes que millorin el temps lliure i d’oci dels joves de la ciutat en clau creativa, divertida, igualitària , sostenible, saludable i transformadora. L’activitat, que ja ha començat i continuarà al llarg dels mesos que venen, tindrà el seu punt àlgid els propers 22 i 23 d’octubre a l’espai de la Palma amb una hackató. Reus esdevé la primera ciutat de la demarcació de Tarragona a impulsar aquesta iniciativa, que ja s’ha celebrat amb èxit a Girona i al barri del Raval de Barcelona.

Pel moment, ja s’han organitzat algunes activitats de preescalfament com un taller de cocreació del repte durant el mes de març passat i una enquesta a peu de carrer durant tres dies del mes de juny.

Aquest juliol està previst que hi hagi un punt informatiu i de preinscripció a l’esdeveniment en les diferents activitats que impulsa la regidoria pels Joves, com els concerts del Fil Musical els dijous del mes de juliol. 

Al setembre està previst continuar amb les activitats d’escalfament i no parar fins l’octubre, moment en que es realitzarà l’esdeveniment central. L’EDhack Reus convocarà els dies 22 i 23 d’octubre a gent jove, entitats, activistes, tècnics i tècnics, educadors i un equip de facilitadors experts que ajudaran a desenvolupar de manera creativa les solucions als reptes proposats en un esdeveniment que es coneix com a “hackató”. Durant la trobada es generaran propostes que ajudin a construir entorns d’oci saludables i transformadors a la ciutat.

Per valorar les solucions proposades, hi haurà una primera tria dels prototips més prometedors. Les propostes que passin a les presentacions finals seran valorades per un jurat que tindrà en compte criteris de rellevància, viabilitat, originalitat, xarxa, transferència, desenvolupament i comunicació.

La Fundació Jaume Bofill i l’Ajuntament de Reus acompanyarà i assessorarà durant un any el projecte guanyadors i es dotarà econòmicament part del que quedi primer per contribuir a fer-los realitat.

Hackató

El model Ed Hack ja s’ha realitzat en altres ciutats i està basat en el format hackató que aporta molts avantatges per a la millora dels reptes educatius:

El seu format intensiu i vibrant, amb l’organització d’un esdeveniment immersiu de 2 dies, accelera la creativitat col·lectiva.

A l’estar basat en la cultura oberta, l’EDhack suposa un autèntic canvi de paradigma, passant d’un model tancat i privat d’innovació educativa a un de socialment construït.

La seva principal força és l’aprenentatge i la col·laboració entre persones per generar valor a la pròpia comunitat que l’impulsa.

La metodologia EDhack està orientada a resultats, basada en una filosofia de treball àgil i manipulatiu, específicament pensada per donar respostes concretes i reals en un territori específic.

Inscripcions obertes

Tothom que tingui ganes d’aportar solucions per a millorar la ciutat i que vulgui aprendre i treballar col.laborativament amb altres aquest trobarà en aquest esdeveniment el seu espai. Les inscripcions per a la hackató del mes d’octubre que s’han obert a través del web https://inscripcions.reus.cat/edhackreus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.