Reus presenta la nova campanya de Nadal de 45 dies de durada

campanya de Nadal

El proper divendres 23 de novembre, i fins el 6 de gener, Reus posa en marxa una nova campanya de Nadal, amb el lema «Reus és Nadal» i que evoca dos conceptes, per una banda que durant els dies al voltant de les festes la població pensa en el Nadal i el té al cap, i per una altra banda, que és una festa familiar i per a totes les edats. La campanya d’aquest any presenta un intens programa d’activitats, espectacles d’animació al carrer i atraccions a l’aire lliu re, tot amb l’objectiu de crear una ambientació nadalenca a la ciutat.

L’objectiu de la campanya, ideada per l’Ajuntament de Reus i impulsada amb la col·laboració de les entitats comercials de la ciutat i el patrocini de Vermuts Miró i Teixidó Òptiques, és contribuir a consolidar el  posicionament de la ciutat com a centre comercial i cultural de referència, amb un impacte més enllà de les festes de Nadal.

Seguint el lema principal de la campanya – «Reus és Nadal», consolidat des de la campanya passada com a marca nadalenca de la ciutat, – la capital del Baix Camp es tematitza i presenta diferents espais que esdevenen escenaris on s’hi desenvolupen activitats especials. Destaquen principalment els espectacles itinerants. La campanya de Nadal 2018 és doncs una experiència que vincula cultura, comerç i tradicions.

Es realitzarà una important campanya de difusió i, una de les eines destacades de promoció serà l’agenda dels actes de Nadal, que recull les principals activitats que es realitzen a Reus durant tots els dies de la campanya. La programació d’actes també es compartirà a través de les xarxes socials, a l’agenda de reus.cat i a l’App Reus City.

Les places Mercadal, Prim, Llibertat i Evarist Fàbregues i els Mercats de Reus seran els principals escenaris d’atracció de visitants i l’extensa oferta comercial de proximitat així com la implicació del sector contribuirà a la distribució dels visitants pel conjunt de carrers i places. 

LES NOVETATS
Espectacles itinerants al centre ciutat

Seguint la línia d’anys anteriors en que els espectacles itinerants al centre ciutat van gaudir de gran èxit, s’han programat 8 espectacles itinerants en el que es combinaran diverses arts escèniques com el teatre, el circ i la música.

 • Divendres 23 de novembre, a partir de les 18:15 h cercaviles musicals que clouran a la plaça del Mercadal a les 19 h per donar pas a l’espectacle UNIVERSUS que finalitza amb l’encesa de l’arbre de Nadal i de la il·luminació nadalenca de la ciutat
 • Dissabte 1 de desembre a partir de les 19:00 h, LES POMPIERS. Dos divertits bombers reguen al públic amb un enorme raig de confeti. La música juga de nexe amb la gent i fa ballar al seu trepidant ritme.
 • Dimecres 5 de desembre, a partir de les 19:00 h, RODAFONIO. Del màgic món dels invents, arriba “Rodafonio”, una gran roda que recorre els carrers duent al seu ventre metàl·lic 5 atrevits tripulants.
 • Divendres 7 de desembre, a partir de les 19:00 h, MASNOU ORLEANS. Banda amb gran repertori de swing formada per artistes de circ i actors. Música de qualitat amb molta comunicació amb el públic.
 • Dissabte 15 de desembre, a partir de les 19:00 h, CAVALLS DE MENORCA. Recreació de l’animalitat primitiva del cavall i recupera el pes de la tradició en una representació contemporània.
 • Dissabte 22 de desembre, a partir de les 19:00 h, SES ALTÍSSIMES. Quatre personatges fantàstics sorgits de la natura viatgen amb el seu carro carregat de rituals i música.
 • Divendres 28 de desembre, a partir de les 19:00 h, LA TARTANA. Els artistes s’han llevat tard i descobreixen que el cavall ha desaparegut…
 • Dissabte 29 de desembre, a partir de les 19:00 h, OSSOS DEL PIRINEU. Espectacle de carrer amb manipuladors de titelles gegants que treballen les bandes sonores en consonància amb les sonoritats muntanyenques.
 • Dijous, 3 de gener, a partir de les 19:00 h, BOOZAN DUKES. Banda musical forjada als carrers de Barcelona especialitzada en la música créole francesa de Nova Orleans i les illes del Carib d’entre els anys trenta i quaranta a través d’un show fresc i desenfadat.

“Nadal al Gaudí Centre”
Sota el títol “El Nadal més modernista”, l’Agència Reus Promoció organitza per segon any el servei de ludoteca amb tallers infantils i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme els dies 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, en horari de matí i tarda i el 5 de gener en horari de matí.

Els infants, d’entre 4 i 10 anys, que realitzin aquesta activitat, amb una durada d’una hora i mitja, coneixeran el Gaudí Centre d’una manera diferent mentrestant els seus pares poden anar de compres.

Per altra banda, el dia 9 de desembre s’organitza una nova edició de l’activitat “Observem, escoltem i toquem en família”, una visita familiar al Gaudí Centre on es descobriran els personatges i trets més essencials de la vida de Gaudí a través d’un joc d’empatia i un taller artístic.

Des de la campanya “Reus és Nadal” es vol posar èmfasi en la promoció del patrimoni local i es proposa aprofitar aquests dies de descans per visitar espais com el mateix Gaudí Centre, el Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata i el Campanar de l’Església Prioral de Sant Pere, que tindran horaris d’obertura especial en el marc del pont de la “Puríssima”.

Per adaptar-se a la campanya de nadal, l’Oficina de Turisme de la plaça Mercadal obrirà les seves portes, de manera ininterrompuda, de 10 a 20 hores de dilluns a dissabte i de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores els dies festius d’obertura comercial.

Els elements tradicionals del Nadal a Reus
Plaça de la Llibertat

 • Pista de gel.

Horaris 2018:  Del 23 de novembre al 6 de gener. Horari: del 23 de novembre al 20 de desembre de 17 a 21 h i festius d’11 a 14’30 h i de 16’30 h a 21 h. Del 21 de desembre al 7 de gener, tots els dies d’11 a 14’30 h i de 16 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre la pista tancarà a les 20 h i el 5 de gener a les 19 h

 • Atraccions infantils de fira. Per als més petits.

Del 23 de novembre al 6 de gener. Fins  al 20 de desembre de 17 a 21 h. Del 21 de desembre al 7 de gener i tots els dissabtes, diumenges i festius i d’11 a 14 h i de 17 a 22 h. A través de la regidoria de Benestar Social i amb la col·laboració del Grefic (Gremi de firaires) es distribuiran 1.000 vals gratuïts per a infants que es troben en situació de risc i/o vulnerabilitat social.

 • Enllumenat.

Una altra de les novetats de la campanya de Nadal d’enguany és la instal·lació d’un túnel lumínic de 20 metres de llarg per 3 metres d’alçada i 6 metres d’amplada.

Plaça Mercadal

 • Mercat de Nadal

El tradicional mercadet de productes nadalencs es realitzarà a la plaça del Mercadal del 29 de novembre al 23 de desembre, ubicant totes les parades en casetes de fusta a l’estil dels mercats tradicional de Nadal europeus.

 • Arbre de nadal.

Ubicat a la plaça del Mercadal i tindrà una alçada de 17,5 metres d’alçada i 3100 wats de potència. Com a novetat enguany es tracta d’un arbre totalment transitable.

 • “Hola 2019!” – Campanades de Cap d’Any. El dia 31 de desembre, a partir de les 23’45 h i fins les 2 h, celebració de l’entrada de l’any nou amb els Dj’s Florida y Hermoso que faran una batalla de Dj’s amb tres estils de música diferents, fent participar al públic en funció del tipus de música.

Plaça Evarist Fàbregas (Centre comercial El Pallol

Mercat d’artesania. Del 6 de desembre al 6 de gener. Objectes de regal i artesania. Horari: de 10 a 14 h i de 16’30h a 21 h.

Els Reis

 • Arribada dels patges reials pels carrers de la ciutat i rebuda a la casa Rull els dies 28 (a les 18 hores) i 29 de desembre (d’11 a 13 hores i de 18 a 20.30 hores).
 • Recollida de cartes per als Reis de l’Orient. Al jardí de la casa Rull, els patges reials recolliran les cartes el 2, 3 i 4 de gener de 17 a 20 h i el 4 de gener d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.
 • Cavalcada de SSMM els Reis Mags de l’Orient. A partir de les 19 h, sortida des del carrer Ample i cercavila habitual pels carrers del centre de la ciutat.

El Nadal més tradicional
La programació de la campanya de Nadal recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de la ciutat, la majoria organitzats per entitats de la ciutat: Retaules Vivents de Nadal, cantades de nadales, exposició de pessebres, caga tió, ball dels 12 mesos, ball del Naixement de Jesús, l’Home dels nassos, el Parc de Nadal i les representacions de Els Pastorets, entre d’altres.

 • Retaules de Nadal. Al voltant de l’església prioral de Sant Pere i la plaça de les Peixateries Velles, els dies 23, 24, 26 i 30 de desembre a les 20 h. Tradicional representació de diverses escenes del naixement i infantesa de Jesús.

L’enllumenat dels carrers
La ciutat estarà il·luminada del 23 de novembre al 6 de gener amb el següent horari: de 17:30 a 24:00 h i els dies festius més assenyalats s’apagaran més tard.

A banda de l’enllumenat de les places Mercadal, Prim i Llibertat, dels arbres del Tomb de Ravals i dels barris, contractats per l’Ajuntament de Reus mitjançant una licitació, hi haurà una vintena de carrers il·luminats a iniciativa dels establiments comercials, amb el suport del 30% amb una subvenció municipal.

Els establiments comercials que hagin participat en el pagament de l’enllumenat rebran un «pack» amb un distintiu que els identificarà com a col·laboradors, tiquets descompte dels aparcaments municipals, de la pista de gel i invitacions per l’activitat de ludoteca al Gaudí Centre.

ACTIVITATS ORGANITZADES PER LES ENTITATS COMERCIALS
Com en els darrers anys, les entitats comercials de Reus es sumen a la campanya de nadal i organitzen diferents activitats:

Mercats de Reus
Per Nadal, regals per a tots els clients dels Mercats de Reus

Aquest Nadal els Mercats de Reus aposten un cop més per oferir regals a tots els clients amb l’objectiu de promoure la compra durant les festes però també per agrair la fidelitat dels clients al llarg de tot l’any. En total, el Mercat Central, el Mercat del Carrilet i els Marxants de Reus regalaran 16.000 euros en xecs de compra, 2.000 bosses de compra reutilitzables, 200 pernils, 3.000 calendaris amb imatges del seguici festiu,10 lots d’estris de cuina, 3 televisors i 3 lots de productes dels Marxants.

Com cada any, els Mercats també s’han preparat per obrir més hores i facilitar les compres la vigília de les festes. Uns horaris més amplis que s’acompanyen d’un programa amb més de 20 propostes per a tots els públics: demostracions de cuina, tallers de reciclatge, màgia, molta música –amb nadales, gòspel i xaranga– i els pessebres de clicks, que ompliran un mostrador de 8 metres al Mercat Central i un altre al Mercat del Carrilet.

El gruix de la campanya de Nadal dels Mercats de Reus es concentra entre l’1 de desembre i el 5 de gener, tot i que les activitats s’inicien el dissabte 24 de novembre i s’allargaran fins a mitjans de gener. Aquest divendres, 23 de novembre, coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal de ciutat, els mercats encendran la decoració que enguany s’ha reforçat tant a l’interior del Mercat del Carrilet com del Mercat Central.

El Tomb de Reus, Unió de Botiguers i Passeig Comercial El Pallol
Aquestes entitats comercials s’han posat d’acord per realitzar una campanya comercial que amb el nom “x2” que premiarà les compres realitzades a la ciutat durant el període nadalenc, participant a un concurs on es pot recuperar el doble de la despesa realitzada. Es presentaran tots els detalls en una roda de premsa posterior el dia 26 de novembre.

Patrocinadors i col·laboradors
La campanya de Nadal de Reus compta amb el suport de la iniciativa privada, gràcies al patrocini de les empreses Òptica Teixidó i Vermuts Miró i la col·laboració de PortAventura, que amb la seva aportació contribueixen a la realització d’una campanya que segurament per la seva llarga durada, 45 dies, és una de les campanyes de promoció de ciutat més importants que es realitzen al llarg de l’any.

És important destacar també que «Reus és Nadal» compta amb la col·laboració de totes les entitats comercials de la ciutat – Cambra de Comerç de Reus, Unió de Botiguers, El Tomb de Reus, Mercats de Reus, Eix Comercial Prim Sunyer, Passeig comercial El Pallol i La Fira Centre Comercial .

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.