Reus Promoció impulsa el Nou Pla de Màrqueting Turístic per a la ciutat de Reus

La regidoria de Promoció de Ciutat, a través de l’Agència Reus Promoció, impulsa el Pla de Màrqueting Turístic per a la ciutat de Reus. Precisament, el passat divendres dia 16 d’abril es va realitzar una nova sessió de treball, en aquesta ocasió en línia, amb diferents professionals representants d’entitats dels sectors del comerç i els serveis, la restauració i l’hostaleria i empreses d’activitats turístiques de la capital del Baix Camp.

La realitat turística canvia molt ràpidament i es fa necessari adaptar la forma de treballar de tots els agents i organismes relacionats amb la promoció turística de les destinacions, i molt especialment en aquest temps de pandèmia en que els sectors més directament relacionats amb el turisme s’han vist molt afectats. En aquest nou context, Reus Promoció ha volgut impulsar la realització un Pla de Màrqueting Turístic que serveixi com a instrument de planificació estratègica i de disseny de l’activitat promocional que es porti a terme a partir d’ara.

L’objectiu principal de la realització del Pla de Màrqueting Turístic de la ciutat inclou el diagnòstic de l’oferta i la demanda, l’anàlisi de les estratègies de màrqueting actuals, la definició del pla estratègic en termes de màrqueting, posicionament i branding de la destinació, i el disseny del pla d’actuació que ha d’orientar i la promoció del turisme a la ciutat de Reus a curt i mig termini.

En aquests moments la consultaria encarregada de desenvolupar el Pla de Màrqueting es troba finalitzant la fase d’anàlisi, en la que s’han realitzat entrevistes en profunditat a agents clau en l’oferta turística de la ciutat. En aquest sentit, el passat divendres es va realitzar una sessió de treball més específica, amb un grup reduït en la que van participar una dotzena de persones relacionades amb l’oferta turística de la ciutat. A la sessió es van  presentar el cas d’altres destinacions de referència i noves tendències turístiques en el context post pandèmia, entre d’altres qüestions.

En aquesta fase de treball també es realitza una acció dirigida al sector turístic de la ciutat d’una forma més àmplia, i que permetin conèixer la visió del sector i l’involucri en el pla de màrqueting. Es tracta d’una enquesta de quinze preguntes sobre diferents qüestions relacionades amb la promoció turística de la ciutat de Reus que s’enviarà per correu electrònic aquesta mateixa setmana a les empreses i entitats directament més relacionades amb la promoció turística de la ciutat de Reus: empreses d’activitats turístiques, hoteleria i allotjament, comerç, serveis, restauració i hostaleria, equipaments de turisme cultural. Aquest procés participatiu servirà per integrar al Pla de Màrqueting la visió del sector privat i contribuirà a definir els reptes estratègics de la ciutat de Reus a nivell turístic.

Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, ha manifestat que “aquest treball exhaustiu permetrà redactar el Pla de Màrqueting turístic de la ciutat de Reus, que actuarà com a full de ruta en la promoció turística de Reus, definint l’estratègia comunicativa, de mercat, de producte i de suport a la comercialització, al mateix temps que proposarà un pla d’accions a realitzar a curt i mig termini a la ciutat”. Està previst que els resultats definitius d’aquest pla es puguin tenir el proper estiu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.