Reus rep el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

Reus rep aquest dimecres 14 de juliol, el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància en un acte virtual que es podrà seguir en directe a través de l’enllaç següent: https://ciudadesamigas.org/reconocimientos-2021/acto-de-entrega/. La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, participarà en aquest acte junt amb representants d’una quarantena de municipis de l’estat espanyol que també rebran aquest guardó per primera vegada. La Secretaria Permanent de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, formada per representants del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA) i UNICEF Espanya, van acordar el passat 15 de juny atorgar-li a Reus el Reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància en el marc de la IX Convocatòria de Reconeixements 2021-2025. D’aquesta manera, acaba amb èxit un procés que Reus va iniciar l’octubre de l’any 2018.

Aquest guardó significa el compromís del govern de Reus de tenir present la perspectiva dels drets de la infància, és a dir, comprendre i concebre la ciutat des de la mirada i la manera de fer de les persones més joves. Es tracta de tenir present que el benestar social, material i emocional dels nens i de les nenes és essencial per al progrés i el desenvolupament de la ciutat d’avui i de demà.

En aquesta mateixa línia de treball, l’aprovació del Pla Local de la Infància i l’Adolescència (PLIA) 2021-2024, el full de ruta que estableix les actuacions en l’àmbit de la infància i l’adolescència per als pròxims quatre anys, ha estat clau per aconseguir aquest reconeixement, ja que desenvolupa una sèrie d’accions adreçades a reforçar el protagonisme dels nens i de les nenes a la ciutat en set eixos: participació; transversalitat; igualtat d’oportunitats; protecció; urbanisme, mobilitat segura i espai públic; salut, i comunicació. A més, aquest document posa especial èmfasi en la detecció i l’atenció de situacions de més vulnerabilitat i de risc d’exclusió, una prioritat ara que cal fer front a una pandèmia sense precedents que ha provocat una crisi sanitària, econòmica i social. Per això, l’objectiu del PLIA és repensar els serveis adreçats al sector de la població entre 0 i 18 anys, que a Reus representa aproximadament una cinquena part de la població total, fent que les polítiques públiques adreçades a aquest sector de la població siguin prioritàries, consensuades, eficients, coordinades i transversals.

A l’enllaç www.ciudadesamigas.org/reconocimientos-2021/ es troba l’acta de la Secretaria Permanent de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància i altres dades d’interès relatives a aquest reconeixement.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.