Reus s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

L’Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Recursos Humans i Medi Ambient i de Benestar Social, s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2021, que enguany se celebra del 25 al 29 d’octubre amb diverses accions de conscienciació al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

Des de les regidories implicades s’han preparat unes càpsules audiovisuals en format de pregunta- resposta on els ciutadans i ciutadanes plantegen dubtes entorn a qüestions vinculades a  l’energia i tècnics de la corporació o els regidors hi donen resposta. Aquestes càpsules s’emetran al llarg de la setmana per les xarxes socials de l’Ajuntament i pel canal de Youtube de reus_cat.

Les preguntes formulades pels ciutadans i que es responen als vídeos són les següents:

  • Com podem evitar el consum involuntari d’energia?
  • Què puc fer per a reduir el consum energètic de casa meva?
  • Com puc consumir a casa energia neta 100% renovable?
  • Què és el certificat energètic i qui el pot adquirir?
  • Com funcionen les bonificacions de l’IBI per a la instal·lació de plaques solars?
  • Què és el bo social i qui el pot obtenir ?

Aquesta acció forma part del pla d’accions de sensibilització i comunicació per involucrar en l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutadania de Reus que la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient porta a terme al llarg de tot l’any amb, entre altres accions, la commemoració i adhesió a jornades de reivindicació internacional.

El Punt d’Assessorament Energètic (PAE) de Reus, a la plaça Prim

D’altra banda, la regidoria de Benestar Social ha organitzat, aquest dijous 28 d’octubre de les 17 a les 20 h, a la plaça de Prim, una activitat adreçada a les famílies amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’estalviar energia.

En concret, s’instal·larà a la plaça una pantalla gegant, on cada quinze minuts es passarà un vídeo amb consells d’eficiència energètica i informació sobre la nova factura de la llum, el bo social, etc. També, hi haurà un punt d’informació, on el responsable del Punt d’Assessorament Energètic (PAE) de Reus atendrà les consultes que li puguin fer sobre la nova factura de la llum i on es repartiran fulletons amb consells d’estalvi energètic. A més, es donaran llapis d’Aigües de Reus i globus als infants i hi haurà un animador infantil disfressat d’aerogenerador.

L’any 2020, l’Ajuntament de Reus va invertir uns 500.000 euros per fer front a la pobresa energètica. A més, tothom que sol·licita la subvenció de pobresa energètica ha de demanar cita al PAE i seguir les recomanacions que aquest servei els hi faci.

En concret, des de l’1 de gener fins al 30 de setembre, el PAE ha atès 328 persones i les recomanacions més freqüents han estat les següents:

  • Demanar Bo Social: 73%.
  • Passar a Mercat Regulat: 58%.
  • Reduir la Potència contractada: 19%
  • Canvi de titular del contracte: 10%.

Recursos interactius
 

A Catalunya, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) de la Generalitat en col·laboració amb els ajuntaments, les entitats, les empreses i la ciutadania posa a disposició de tothom un web interactiu que recopila recursos virtuals educatius i de sensibilització per ajudar a que tothom faci la transició energètica.

Al portal s’hi poden trobar calculadores per estalviar diners, consells per ser més eficients, vídeos per saber què és l’autoconsum fotovoltaic, interactius, exposicions virtuals i jocs per a totes les edats.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.