Reus s’adhereix al Dia Internacional dels Museus amb una programació especial als Museus de Reus i al Gaudí Centre

Reus s’adhereix un any més a la celebració del Dia Internacional del Museus, el proper 18 de maig, aquest any sota el lema “El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar”. En el marc d’aquest dia, els Museus de Reus, amb la col·laboració del Gaudí Centre, han preparat una quarantena d’activitats gratuïtes, amb més de 600 entrades disponibles, per acostar a tots els públics aquests espais culturals. Com ja es habitual, la col·laboració de les dues institucions busca enriquir i complementar l’oferta de propostes al voltant del patrimoni.

Per qüestions sanitàries, el format d’altres anys, quan s’obrien de nit les instal·lacions, s’ha hagut d’adaptar en la línia de les mesures de prevenció necessàries.

El programa d’activitats específiques entorn al Dia Internacional del Museus, organitzat pels Museus de Reus, s’allargarà a tot el mes de maig i inclou portes obertes, visites guiades a espais de reserva, activitats familiars, itineraris de carrer i projectes expositius dels més joves. Tampoc s’ha oblidat als més grans, amb un retrobament amb el col·lectiu perquè pugui gaudir de la festa dels museus, amb totes les mesures de seguretat.

“Després de viure l’edició del 2020 des de casa amb la virtualitat com a eix, els Museus de Reus han apostat per les activitats presencials. Des de la reflexió profunda que la cultura és segura i necessària ara més que mai”, explica el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

En aquest sentit, la programació als Museus de Reus s’ha plantejat des de quatre objectius:

  • Duplicar la oferta de sessions a les activitats tradicionals, programant tant el dissabte 15 com el dimarts 18 Els Museus per dins, amb reducció de ràtios per activitat i reserva prèvia.
  • Obrir els Museus a la ciutat. Amb noves propostes com el itinerari Coses de Reus al carrer, un recorregut per Reus per a parlar de la ciutat que ja no hi és, i Els Museus de Reus al carrer, on una dotzena de peces sortiran de les reserves i romandran exposades en diferents aparadors de la ciutat.
  • Crear aliances educatives amb els centres escolars. El públic podrà veure els treballs de col·laboració del Museus amb centres com l’Escola Prat de la Riba, el IES Tapiró i el Col·legi Maria Rosa Molas.
  • Programar per a famílies i gent gran. Aquets dos col·lectius trobaran propostes específiques que tenen en compte les necessitats perquè la mediació patrimonial sigui eficaç. S’han programat les activitats Museu a la teva mida, la Terra de Colors, Donem la benvinguda a la gent gran.

Gaudí Centre

Des de l’Agència Reus Promoció s’oferirà la visita al Gaudí Centre durant tot el dia 18, en el seu horari habitual de 10 a 14 i de 16 a 19h. D’aquesta manera, el Gaudí Centre aposta per una segona data d’obertura gratuïta, a més de la que ja venia oferint tradicionalment el 25 de juny, dia del naixement de l’arquitecte.

També s’han programat activitats gratuïtes amb reserva prèvia del 14 al 18 de maig. En concret, la visita guiada que ja s’oferia de manera especial «Ho saps tot de Gaudí» i la nova visita «Descobrim l’Antoni. Del Geni a la persona». També s’oferiran els nous tallers d’ebenisteria, «Convertim-nos en ebenistes per una estona» i ceràmica «Decora la teva rajola fent servir la trepa. T’animes?»; l’escape room l’Enigma de Takeshi Nazo i dues sessions del taller familiar “Us voleu convertir en petits grans genis de l’arquitectura?»

“Després de la posada en marxa la setmana passada d’aquestes noves visites, l’edició d’enguany del Dia Internacional dels Museus ens permet acostar-les un cop més als visitants abans que entrin a programar-se de manera periòdica dins de les activitats del Gaudí Centre”, ha explicat Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.