Reus serà l’únic municipi de la demarcació a la Mobile Week Catalunya 2020

Reus 2020 Mobil

Reus serà l’únic municipi del Camp de Tarragona present al programa de la Mobile Week Catalunya, que se celebrarà de 20 al 29 de febrer de 2020. Aquesta iniciativa planteja accions i espais de debat al voltant de l’ús de les noves tecnologies.

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, ha destacat “el valor d’acostar a la ciutadania un sector que és un eix estratègic per la ciutat com són les noves tecnologies i l’aplicació de les mateixes la vida quotidiana”. En aquest sentit, la setmana vinent la regidora visitarà l’Smart City Expo World Congress, el principal esdeveniment internacional dedicat a les ciutats intel·ligents, que reuneix a representants municipals, institucions, líders acadèmics i de pensament, centres d’investigació, empreses i emprenedors.

El programa de la Mobile Week a Reus té una durada prevista d’un dia, el 19 de febrer, durant el qual es parlarà de temes com “La innovació a les Smart Cities a través del 5G”, “L’ús del 5G i les aplicacions pràctiques en un futur immediat” i de “Com canviarà la nostra vida amb l’arribada dels robots i la intel·ligència artificial”.

De cara als més petits es programaran tot un seguit de tallers de robòtica educativa, de programació i pilotatge de drons, de programació d’apps, de videojocs i de retoc d’imatge i vídeo a través del mòbil.

També es contemplen activitats per a famílies, les quals giraran al voltant de dues xerrades: “L’ús i l’accés dels mòbils i tauletes per als més petits” i “La importància de la programació computacional des de la infància”.

Per tancar la jornada està prevista una taula rodona amb el títol “El futur d’un territori intel·ligent. Casos pràctics”. En paraules de la regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, la participació a la Mobile Week Catalunya ens permet acostar el sector TIC a la ciutadania i també fomentar les vocacions professionals en un àmbit estratègic que demanda cada cop més professionals”.

Enguany a la Mobile Week Catalunya hi participen 15 ciutats: Begues, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Vic, Girona, Olot, Riudellots de la Selva, Reus, Mollerusa i la comarca de la de Ribera d’Ebre (Tarragona) i la zona de l’Alt Pirineu.

La Mobile Week Catalunya se celebra la setmana prèvia al Mobile World Congress, que es realitza del 24 al 27 de febrer a Barcelona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.