Reus s’incorpora a la Xarxa de les Cases de la Música

La xarxa de Cases de la Música de Catalunya creix, aquest hivern de 2023, amb la incorporació de Reus a un projecte amb més de quinze anys de trajectòria i al qual ja pertanyen les Cases de la Música de Mataró, L’Hospitalet de Llobregat, Sal t/Girona, Manresa, Terrassa i Lleida. L’adhesió correspon a la demanda de potenciar i ampliar la xarxa i convertir-la en un projecte sociocultural ambiciós i que abasti tot el territori català.

S’ha presentat en un acte públic la nova seu de Casa de la Música de Reus en un esdeveniment que ha tingut lloc a l’espai del Centre Cultural El Castell i que ha comptat amb la presència d’Edgar Garcia, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals -ICEC; Carles Pellicer, Alcalde de Reus; Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; Daniel Recasens, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus; Jordi Planagumà, coordinador de la Xarxa Cases de la Música, i Victor Bladé, director de la Casa de la Música de Reus. A més, el grup La Cosina, encapçalat per Clara Colom, ha dut a terme una petita actuació en la que ha presentat alguns temes del seu primer disc que sortirà amb el suport de les Beques de Creació 2023 de la mateixa entitat.

La Casa de la Música de Reus, ubicada a la seu de Lo Submarino Reus, començarà a operar a la ciutat de manera imminent, esdevenint un punt de referència musical de tot el Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Encara que el projecte es troba en una fase inicial, ja està donant els seus primers passos en la mateixa línia de treball que la resta de seus de la xarxa de Cases de la Música, amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa per a la professionalització dels músics i a impulsar projectes en què la música funcioni com una eina d’inclusió. Alhora, com fan les altres seus del projecte, també organitzarà activitats que permetin una millor projecció de la feina dels músics i creadors, alhora que fomen tin l’atracció de públic per a la música.

Amb aquest pas, la ciutat de Reus serà l’epicentre del projecte a la província, amb un nou espai de gran format que disposarà de bucs d’assaig, un estudi de gravació, una sala de conferències i un espai amb la capacitat de públic més alta de la demarcació. La Casa de la Música de Reus potenciarà el talent local i alhora comptarà amb una programació estable de formacions consolidades per dinamitzar l’escena musical i crear nou públics. 

La creació d’aquesta nova Casa de la Música va a càrrec de Lo Submarino de Reus. A més, la Casa de la Música compta amb el suport de l’ICEC, de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.

El projecte Cases de la Música
Cases de la Música és un projecte sociocultural en xarxa, que té com a objectius primordials promoure la formació, la creació, l’exhibició i la difusió de la música popular i moderna a tot Catalunya; a més de complementar les infraestructures culturals municipals mitjançant l’organització d’activitats, dirigides tant als artistes i als creadors, com al públic en general.

Cases de la Música s’ha convertit en un projecte ferm i assentat a Catalunya, en el qual col·laboren i treballen plegades administracions públiques (Ajuntaments, Diputacions i Generalitat) i entitats privades que les gestionen. Es tracta, per tant, d’un model reeixit de gestió cultural publico-privada, pioner a Europa, amb un propòsit comú: dinamitzar la música al territori.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.