Reus té a punt els actes per commemorar l’Any Bofarull 2021

Els actes organitzats per commemorar l’Any Bofarull 2021 començaran el pròxim dia 14 d’abril amb una conferència inaugural de l’Any sobre “Antoni de Bofarull: Renaixença i conflicte identitari a la Catalunya contemporània”, a càrrec del Dr. Jordi Ginebra i Serrabou, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte es farà a les 18:00 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós i tindrà públic presencialment i també es podrà seguir en línia.

L’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que “commemorar una efemèride o una personalitat ens dona l’oportunitat no només de recuperar-la en la nostra memòria col·lectiva sinó de treballar conjuntament amb veïns i entitats, perquè aquests projectes esdevenen grans quan compten amb la suma de la feina i la passió de totes les persones implicades”.

Els actes commemoratius de l’Any Bofarull a Reus s’han explicat en roda de premsa i el regidor de Cultura i Política Lingüística, n’ha destacat la transversalitat. Tal com ha anat detallant, les activitats previstes són les següents:

  • Dimecres 14 d’abril, a les 18 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós. Conferència inaugural de l’Any, sobre “Antoni de Bofarull: Renaixença i conflicte identitari a la Catalunya contemporània”, a càrrec del Dr. Jordi Ginebra i Serrabou, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte tindrà públic presencial i es transmetrà també per via telemàtica. Al mateix indret, exposició temporal d’obres impreses d’Antoni de Bofarull.
  • Maig, edició d’un flyer sobre la ‘Bibliografia d’Antoni de Bofarull i Brocà’ consultable a les Biblioteques Municipals de Reus i a la del Centre de Lectura.
  • Juny, programació d’activitats lingüístiques referents a Antoni de Bofarull, organitzades pel Centre de Normalització Lingüística.
  • Juliol i agost, realització de rutes culturals per diversos espais i indrets reusencs, referents a Antoni de Bofarull i la ciutat de la seva època, organitzades per les Biblioteques Municipals de Reus i guiades per Jaume Massó Carballido, comissar de l’Any Antoni de Bofarull.
  • Tardor: acte acadèmic sobre Antoni de Bofarull i l’Arxiu de la Corona d’Aragó, organitzat per l’Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu de la Corona d’Aragó i realitzat a la seu comuna de l’Arxiu Comarcal del Baix Camp i de l’Arxiu Municipal de Reus. Al mateix lloc, exposició temporal de manuscrits del fons documental d’Antoni de Bofarull.
  • Octubre o novembre (dates indeterminades), acte acadèmic sobre Antoni de Bofarull, organitzat pel Centre de Lectura de Reus i realitzat a la sala d’actes de l’entitat. L’acte tindrà públic presencial i es retransmetrà per via telemàtica. Simultàniament, i al vestíbul de l’entitat, exposició temporal d’obres impreses d’Antoni de Bofarull.
  • Tardorhivern (data indeterminada), presentació de la reedició anotada de l’obra Costums que’s perden y records que fugen (Reus de 1820 á 1840), d’Antoni de Bofarull (primera edició: Barcelona, 1880), a la seu social de Carrutxa.
  • Dimarts 3 de novembre, descobriment de la placa commemorativa del bicentenari del naixement a Reus d’Antoni de Bofarull, a la façana de l’edifici núm. 37 del carrer de Monterols.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.