Reus tindrà uns serveis de cura per a famílies amb fills/es de fins a 14 anys

La regidoria de Salut i Ciutadania coordina a la ciutat de Reus el programa Temps per cures, impulsat per la conselleria d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya, i que té com a objectiu proporcionar temps a les famílies que tenen fills i filles a càrrec, des dels 0 anys fins als 14, i que necessiten conciliar el temps personal i laboral amb el temps per cures.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat que “acollim als nens i a les nenes però el servei va dirigit a les famílies, i concretament a les dones, que són les que encara porten en la seva majoria la càrrega del temps de cures.  Nous serveis de cures infantils per a que pugueu gaudir de més temps personal. A la recerca d’una societat més cuidadora i igualitària per a tothom”.

Per la posada en marxa d’aquest projecte, des de Salut i Ciutadania s’ha volgut implicar tots els serves de l’àrea de serveis a les persones: Joventut, Centres Cívics, SOAF Mas Pintat, Salut Pública, Igualtat, Biblioteques Municipals i també Benestar Social.

Des de la Generalitat, el programa Temps per Cures que consisteix a dotar als ajuntaments de recursos econòmics per tal que puguin oferir o ampliar els serveis de cures a la canalla fora d’horari escolar, tal com s’especifica en la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes. D’aquesta manera es vol promoure la corresponsabilitat de l’administració pública en les cures d’infants i d’adolescents.

Eva Ferran, directora dels Serveis territorials d’Igualtat i Feminismes a Tarragona, ha explicat els objectius de Temps per cures:

  • Consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens.
  • Alliberar temps per a les famílies, especialment per a les dones, a qui, majoritàriament, se’ls ha atribuït el treball de cures.
  • Acreditar l’experiència adquirida en l’àmbit de les cures.
  • Generar nova ocupació de qualitat en aquest sector.
  • Fer-ho avançant en la igualtat.

A la capital del Baix Camp, el Temps per cures es concreta amb serveis de cura per a famílies amb fills i filles de 0 a 14 anys, distribuïts geogràficament per donar servei a tota la ciutat, en diferents franges horàries per acollir les diferents necessitats i diversos serveis d’acollida.

Els serveis comencen aquest estiu amb Tardes d’estiu, que es farà als centres cívics Ponent, Mestral i Mas Abelló; ABCD Jocs, a la Biblioteca Pere Anguera, i Casals d’estiu de primera infància, a les escoles bressol l’Olivera i la Ginesta. I el setembre sortirà una oferta de nous serveis, que es repartiran entre els centres cívics i Mas Pintat i que s’adrecen a diferents edats.

En total 8 nous serveis de cura, amb 18 espais distribuïts per tota la ciutat i 1.700 hores al servei de la conciliació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.